Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Σουμάχερ!!!

«Δίνει μάχη για τη ζωή του ο Σουμάχερ»

Πολύ σοβαρή είναι η κατάσταση του Μίχαελ Σουμάχερ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι γιατροί το μεσημέρι της Δευτέρας.

σουμάχερ

«Παραμένει σε κώμα και δίνει μάχη για τη ζωή του», δήλωσε ο γιατρός του.

Όλος ο κόσμος προσεύχεται για τον Μίχαελ Σουμάχερ που δίνει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του. Ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Κυριακής μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις. Ο 44χρονος άνδρας υποβλήθηκε σε μία επέμβαση κι όχι σε δεύτερη (όπως ανέφεραν ξένα ΜΜΕ), ενώ ακολουθεί θεραπεία υποθερμίας για να υποχωρήσει το πρήξιμο που προκλήθηκε από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Παγέν δήλωσε: «Μπορούμε να πούμε πως δίνει μάχη για τη ζωή του. Η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή του. Εργαζόμαστε ώρα με την ώρα, αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι με ασφάλεια. Από σεβασμό προς την οικογένειά του δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά δεν μπορούμε να πούμε λεπτομέρειες».

Όσο για τις συνθήκες του ατυχήματος, είπε: «Το κράνος που φορούσε τον έσωσε. Αν δεν το είχε, δεν θα βρισκόταν εδώ τώρα. Το ατύχημα έγινε στο κατάλληλο μέρος, γιατί ήταν δυνατό να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο και να υποβληθεί πολύ γρήγορα σε επέμβαση. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, παραμένει σε κώμα και θα παραμείνει σε αυτό. Ό,τι έπρεπε να γίνει μέχρι τώρα έχει γίνει. Όμως δεν μπορούμε να προβλέψουμε οτιδήποτε στην παρούσα φάση. Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε νέα επέμβαση. Έχουμε όλα τα απαραίτητα ιατρικά μέσα. Είμαστε σε επαφή με την οικογένειά του, που είναι διαρκώς δίπλα του».

Ο καθηγητής Στεφάν Σαμπάρντ, είπε με τη σειρά του: «Δεν ήρθα εδώ σαν γιατρός, αλλά σαν φίλος του κι ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση και την ιατρική φροντίδα που του παρείχαν. Ανησυχώ όπως και όλοι για την κατάστασή του. Οι γιατροί δεν λένε περισσότερα γιατί δεν ξέρουν περισσότερα. Δουλεύουν ώρα με την ώρα. Είναι θετικό ότι είναι 44 και σε καλή φυσική κατάσταση. Θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα αν ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία».

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε: «Ήταν θύμα ενός πολύ σοβαρού τραυματισμού. Ήταν πολύ αναστατωμένος όταν ήρθε στο νοσοκομείο, κρίναμε πως ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και γρήγορα μπήκε σε κώμα. Η επέμβαση που του έγινε μας έδωσε πολλές πληροφορίες. Έπρεπε να κάνουμε επέμβαση για να μειώσουμε την πίεση στον εγκέφαλό του. Δυστυχώς έχει κάποια τραύματα στον εγκέφαλο».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0