Το πάλεψε ο Παπαθανασίου

Το πάλεψε ο Παπαθανασίου

Στη Λάγκο Ντι Γκάρντα της Ιταλίας ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Star Ιστιοπλοΐας και η 7η θέση ήταν «ερυθρόλευκη» χάρις τους Αιμίλιο Παπαθανασίου και Αντώνη Τσότρα.

799012

Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 92 σκάφη και έδωσαν το παρών οι καλύτεροι αθλητές της κατηγορίας. Ο Ιστιοπλόος του Ολυμπιακού έφτασε ακόμα και στη δεύτερη θέση στην 4η κούρσα η οποία όμως ακυρώθηκε λόγω άπνοιας. Ο Παπαθανασίου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει συμμετάσχει σε μόλις τρείς δυνατούς αγώνες και έδειξε καλή αγωνιστική κατάσταση και δηλώνει έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Οι δηλώσεις του αθλητή:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Παλέψαμε για ένα μετάλλιο αλλά ήμασταν άτυχοι. Θα έρθει στον επόμενο αγώνα. Έχουμε συμμετάσχει σ’ ελάχιστους αγώνες και τόσο η πορεία μας στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Παγκόσμιο μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για να παλέψουμε για την συνέχεια. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά και θα έρθουν και τα μετάλλια. Στην καριέρα μου μ’ ενδιαφέρει η διάρκεια. Αυτό είναι το δύσκολο. Να είσαι σε κορυφαίο επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα».