Ώρα να πάμε για άλλα !

“Στον αθλητισμό, και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο… Ήμασταν φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου και επιβεβαιώσαμε τα προγνωστικά, χάρη στο λάθος του Μπέρτου, στην ποδοσφαιρική ποιότητα του Τσόρι και στο άστρο του Φορτούνη. Σήμερα, ξημέρωσε μία άλλη μέρα και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά” γράφει ο dp11 στο σημερινό του κείμενο.

tsori_superstarΗ ποδοσφαιρική χρονιά τελείωσε με την κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα μας. Όμως, κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό, πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από όσα είδαμε μέσα στη χρονιά. Θα είναι τεράστιο λάθος να επαναπαυθούμε και να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη… “Πολλές φορές πηγαίνει η στάμνα για νερό, αλλά μία φορά σπάζει” λένε στο χωριό μου.

Δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω απ’ το δάχτυλό μου και δεν θα το κάνω ούτε τώρα… Φυσικά και χάρηκα, όπως χαρήκαμε όλοι μας, βλέποντας στο Ο.Α.Κ.Α. άλλη μία κούπα να σηκώνεται σε ερυθρόλευκο φόντο… Φυσικά και πετάχτηκα να πανηγυρίσω το γκολ του Χάρα, που έδιωξε το άγχος από εμάς και το μετέφερε στους αντιπάλους μας… Φυσικά και χειροκρότησα το υπέροχο γκολ του Τσόρι και την τέλεια εκτέλεση του φάουλ από τον Φορτούνη, από ένα αστέρι που ανατέλλει και μπορεί να γράψει τη δικιά του ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα…

oaka_telikosΌμως, δεν είδαμε την ομάδα που θέλουμε να βλέπουμε ούτε σ’ αυτό το παιχνίδι. Νομίζω ότι αν οι αντίπαλοι είχαν προηγηθεί στο σκορ, στο πολύ κακό για εμάς πρώτο ημίχρονο, άλλα θα λέγαμε τώρα… Γι’ αυτό, δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τη χαρά της νίκης και την κατάκτηση του Κυπέλλου, δεν είμαστε άλλωστε και στερημένοι από τίτλους σαν κάποιους άλλους, που πατάνε στο… αυγό και φτάνουν ως τον ουρανό !

Κοιτάζοντας την επόμενη μέρα

Αναπόφευκτα, από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, η σειρά προτεραιότητας είναι ίδια με αυτή των υπόλοιπων επιχειρήσεων: πρώτα η Διοίκηση, μετά το τεχνικό επιτελείο και οι παίχτες. Πάμε να δούμε κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν και να επισημάνουμε αυτά που δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πρέπει να καταστρώσουν ένα πλάνο και να το τηρήσουν με θρησκευτική ευλάβεια. Επιτέλους, δεν μπορούμε να φτάνουμε στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου για να συμπληρώνουμε το ρόστερ με παίχτες που θα στελεχώσουν τη βασική ενδεκάδα, ούτε να πουλάμε παίχτες που προορίζονται για αυτή. Είναι η τελευταία χρονιά που μπαίνουμε χωρίς προκριματικά στους ομίλους του Champions League και πρέπει να φτιάξουμε από τώρα την ομάδα που θα πάρει το πολύτιμο εισιτήριο, όταν έρθει η ώρα… Πρέπει να πέσουν λεφτά στο παζάρι, οι σωστές επιχειρήσεις επενδύουν έγκαιρα για να εισπράξουν αργότερα, δεν περιμένουν να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να το κάνουν.

Όμως, το πλάνο δεν μπορεί να αφορά μόνον τους παίχτες, ο σχεδιασμός πρέπει να ξεκινήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Θα συνεχίσουμε με τον Περέιρα ή θα αναζητήσουμε κάτι καλύτερο… αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί άμεσα. Προσωπικά, δεν δίστασα ποτέ να εκφράσω την αρνητική μου άποψη για τον προπονητή Μίτσελ, μολονότι στεκόμουν και συνεχίζω να στέκομαι με απόλυτο σεβασμό μπροστά στην τεράστια προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου… Τα πρώτα δείγματα του Περέιρα ήταν θετικά, όμως δεν είδαμε καμία βελτίωση στη συνέχεια και αυτό με προβληματίζει πάρα πολύ.

marinakis_pereiraΕίμαι της άποψης ότι θα πρέπει να ψάξουμε κάποια καλύτερη λύση για τον πάγκο της ομάδας μας, τώρα και όχι όταν θα διαπιστώσουμε ότι κάναμε λάθος, κρατώντας τον Πορτογάλο. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας ξεκινάει από τον προπονητή, αυτός ξέρει πώς θέλει να παίξει και ποιους παίχτες χρειάζεται. Όμως, αν μείνει ο Περέιρα, πρέπει να στηριχτεί από τη Διοίκηση, από τους παίχτες και από τον κόσμο… μόνον έτσι μπορούμε να πάμε καλά, με γκρίνιες και μουρμούρες δεν γίνεται χωριό !

Δεν ξέρω πώς θα κινηθούν οι ομάδες που μας ανταγωνίζονται στις εσωτερικές διοργανώσεις, αυτό που θεωρώ σίγουρο είναι ότι θα μας πρήξουν όλο το καλοκαίρι, όπως κάνουν πάντα… Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας σπίτι και να μην κάνουμε το λάθος να θεωρήσουμε ότι δεν θα έχουμε πάλι αντίπαλο. Μπορεί αυτό να ισχύσει ξανά στο αγωνιστικό μέρος, αλλά οι ετερόκλητες “συμμαχίες” των στερημένων μπορούν να μας δημιουργήσουν απρόβλεπτα προβλήματα. Γι’ αυτό, πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα που… δεν θα καταλαβαίνει Χριστό και θα βουλώνει στόματα με την αγωνιστική της ανωτερότητα.

Είναι νωρίς να μιλήσω για το ρόστερ της νέας χρονιάς, θα περιμένω πρώτα να δω τις εξελίξεις στο θέμα του προπονητή και μετά θα πιαστώ με ονόματα παιχτών, που πρέπει να μείνουν ή να φύγουν. Όσο για τα ονόματα αυτών που θα έρθουν ή πρόκειται να έρθουν, όρεξη να έχουμε και θα ακούσουμε μερικές εκατοντάδες και φέτος. Άλλωστε, οι βιαστικοί και οι… καλά πληροφορημένοι έχουν αρχίσει κιόλας το χαβά τους !

ΥΓ.1 Πολύ καλό παιδί και συναισθηματικά δεμένο με την ομάδα μας, αλλά δεν ήταν της μοίρας του γραφτό να καθιερωθεί σαν βασικός μας τερματοφύλακας. Καλή συνέχεια στην καριέρα σου, Μπάλαζ Μέγκιερι…

ΥΓ.2 Φουστέρ, αλάνι… για πάντα στο λιμάνι !

dp11 – Δημήτρης Παπαχρήστος