Interview Μαριάννα Πρωτοψάλτη: Mια από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού στίβου!!!

Η Μαριάννα Πρωτοψάλτη είναι μια από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού στίβου και μέσα από αυτή την συνέντευξη μας ανοίγει το βιβλίο της ζωής της….γιατί επέλεξε των στίβο, τα συναισθήματα ,τα όρια της μέχρι και το τι κάνει στον ελεύθερο της χρόνο, αλλά και τις συμβουλές που δίνει για τους αθλητές και μη .

Μία συνέντευξη την οποία θα πρέπει να διαβάσει κάθε νέος και να πάρει παράδειγμα για το πως αν έχεις θέληση καταφέρνεις τα πάντα. Η Μαριάννα μιλάει στον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο για όλα. Απολαύστε

Αρχικα πες μας λίγα λόγια για εσένα. Πως σε λένε, πόσο είσαι, τι σπουδάζεις η τι έχεις τελειώσει και σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό; και πως επέλεξες συγκεκριμένα τον Στίβο.

Ονομάζομαι Μαριάννα Πρωτοψάλτη και είμαι μόλις 25 ετών. Έχω σπουδάσει Management & HR. Παράλληλα ασχολούμαι με τον αθλητισμό από τα 6 μου χρόνια, από χορό, πολεμικές τέχνες μέχρι και πρωταθλητισμό στην καλαθοσφαίριση. Τα τελευταία 4 χρόνια έχω κατασταλάξει με τον στίβο που θεωρώ πως θα παραμείνω και για πολύ καιρό ακόμα. Είμαι στο κομμάτι του Μαραθωνοδρόμου με τα περισσότερα μου χλμ τα 42.200 το 2017.
Επέλεξα τον στίβο γιατί θεωρώ πως είναι ο βασιλιάς του αθλητισμού και πως όλα ξεκινάνε μέσα από την φυσική σου κατάσταση αλλά και την αντοχή που έχει ο καθένας.

Ο πρωταθλητισμός απαιτεί και αρκετές θυσίες. Εσύ θεωρείς ότι έχεις στερηθεί πράγματα από τη ζωή σου;

Θυσίες φυσικά και υπάρχουν ειδικά σε κάτι που αφορά ανώτατο επίπεδο αυτό του πρωταθλητισμού. Έχω στερηθεί αρκετές εξόδους για τα πρωινά ξυπνήματα και διπλές προπονήσεις αλλά και την συγκεκριμένη διατροφή που κάνω.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου πριν από έναν μεγάλο αγώνα. Υπάρχει άγχος και πως το διαχειρίζεσαι;,

Το κομμάτι του άγχους υπήρχε μόνο στους πρώτους μου αγώνες. Ξεκίνησα από τα 5 χλμ ύστερα τα 10 και σταδιακά ανέβαινα. Μετά από ένα σημείο είχα συνηθίσει τη διαδικασία και πήγαινα μόνο με σκοπό να τερματίσω με καλό χρόνο χωρίς άγχος για καλύτερα αποτελέσματα στα στατιστικά μου.

Όταν σε έναν αγώνα φτάνεις στα όριά σου ποια είναι τα κίνητρα για να συνεχίσεις;

Μια σύντομη κατάσταση που είχα βιώσει με βοήθησε αρκετά αλλά μου πέρασε και πολλά μηνύματα.
Τρέχοντας τα 22.100 το 2016 ήθελα μόλις 20 λεπτά να τερματίσω από της 3 ώρες που έτρεχα. Είχα αρχίσει να ζαλίζομαι, πιθανόν από την έντονη ζέστη την τότε ημέρα. Ξαφνικά με πλησιάζει ένας κύριος με ηλικία κοντά στα 45-50 και μου λέει <<ποτέ μην εγκαταλείπεις τις δυνάμεις σου λίγο πριν το τέλος>>. Από αυτά τα λόγια με έκανε να πάρω δύναμη και να συνεχίσω ως το τέλος και να σκεφτώ πως όλα είναι στο μυαλό μας, καμία ηλικία, καμία θερμοκρασία, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να μας σταματήσει εάν εμείς δεν το επιτρέψουμε να μας κυριεύσει.
Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Πως φαντάζεσαι το επόμενο βήμα της καριέρας σου;
Φαντάζομαι να έχω κάνει άψογους χρόνους και να μπορώ να διδάξω και στους μικρότερους δρομείς τις εμπειρίες που έχω βιώσει μέσα στον αθλητισμό.

Ποιες είναι οι πολυτιμότερες συμβουλές που έχεις ακούσει και τις κρατάς μέχρι σήμερα;

Τρείς βασικές συμβουλές που έχω ακούσει είναι: α) Σωστή διατροφή, β) Επιμονή για υπομονή για την επιτυχία γ) Η καλύτερη γυμναστική είναι το πρωί γιατί όλη την ημέρα θα έχεις περισσότερη ενέργεια.

Πως είναι η καθημερινότητα μιας αθλήτριας που κάνει πρωταθλητισμό;

Η καθημερινότητα μιας αθλήτριας είναι κυρίως οι προπονήσεις που μπορεί να είναι και δυο την ημέρα, η ξεκούραση πολύ βασικό και η διατροφή της. Όλα αυτά αν γίνουν με σωστό προγραμματισμό μπορεί να ανταπεξέλθει στις απετήσεις που έχει ο αθλητισμός.
Έχεις βοήθεια από την ομοσπονδία; Η κάποιον χορηγό ;

Χορηγό στη παρούσα φάση δεν έχω όμως έχω φοβερή υποστήριξη από την ομάδα του ΣΕΓΑΣ που είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου.

Ποιο είναι το πρότυπο σου;

Πρότυπο έχω την Άννυ Κωνσταντινίδου που είναι Ελληνίδα πρώην αθλήτρια, μαραθωνοδρόμος, αθλήτρια της τοιχοσφαίρισης και καλαθοσφαιρίστρια, η κορυφαία Ελληνίδα καλαθοσφαιρίστρια της εποχής της, αγωνιζόταν στην θέση της πλέι μέικερ.
Ποιες είναι διακρίσεις σου ;

Στο τομέα της καλαθοσφαίρισης έχω πάρει τις εξής τιμητικές:
2013 MVP χρονιάς νεανίδων2013-14 ,Άνοδος στην Α2 γυναικών,2014 MVP μπασιμάτων της χρονιάς,2015 MVP τριπόντων της χρονιάς,2015-16 MVP νεανίδων,
Μαραθώνιος:
2017 τερμάτισα τα 42.200 χλμ σε 5:20:34.,2018 τερμάτισα τα 10.000 χμλ σε 45’,
2018 τερμάτισα τα 22.100 χμλ σε 3:15:00.
Στον ελεύθερο σου χρόνο τι σου αρέσει να κάνεις;

Στον ελεύθερό μου χρόνο προτιμώ να πηγαίνω για περπάτημα στη θάλασσα κυρίως τις απογευματινές ώρες να βλέπω τις φίλες μου και να κάνω διάφορα extreme sports.

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους νέους αθλητές και μη;
Να προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν συγκεντρωμένοι στο έργο τους στον στόχο τους γιατί όλοι μας έχουμε δυνατότητες να καταφέρουμε διακρίσεις.

Και κάτι τελευταίο. Τι είναι αυτό που δεν ξέρουμε για τη Μαριάννα και θα ήθελες να το μοιραστείς μαζί μας;

Γενικότερα μέσα από συνεντεύξεις μου έχω πει αρκετά για μένα και μηνύματα που έχω περάσει στον κόσμο αλλά και σωστές συμβουλές, δεν θεωρώ πως είμαι άτομο που «κρύβω» κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που δείχνω και σίγουρα θα προσπαθήσω να κρατάω τις εισοροποίες μου.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0