Ζιοβάνι στο sportfm.gr: «Αυτό που μένει δεν είναι τα γκολ, αλλά η ιστορία που έχω γράψει με τον Ολυμπιακό»

Ζιοβάνι στο sportfm.gr: «Αυτό που μένει δεν είναι τα γκολ, αλλά η ιστορία που έχω γράψει με τον Ολυμπιακό»
Ο Ζιοβάνι παραχώρησε δηλώσεις στο sportfm.gr, με τον Βραζιλιάνο θρύλο του Ολυμπιακού να τονίζει πως πέρα από όλα τα άλλα, ήθελε να αφήσει και το αποτύπωμά μου του ως άνθρωπος στην Ελλάδα.

Ο Πελέ τον έχρισε ως διάδοχο του στη Σάντος και τον χαρακτήρισε Μεσία. Στον Ολυμπιακό ταίριαξε απόλυτα με το προσωνύμιο της ομάδας, αφού δύο… Θρύλοι διασταύρωσαν τους δρόμους τους.
Ένας ποδοσφαιριστής που δεν έδωσε δικαιώματα με τη συμπεριφορά του και απέκτησε τον σεβασμό όλου του κόσμου. Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Ζιοβάνι περί ου ο λόγος, είναι ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Ελλάδα, τιμώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού όσο δεν πάει.
Ο θρύλος του ποδοσφαίρου μίλησε στην Αναστασία Βοσνάκη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη θερμή υποδοχή των Ελλήνων κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας, ενώ τόνισε πως σημασία δεν παίζουν τα γκολ που έβαλε, αλλά η ιστορία που έγραψε με τους Πειραιώτες.

Διαβάστε αναλυτικά και παρακολουθήστε το βίντεο:
Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που έφυγες από τον Ολυμπιακό. Ακόμα λατρεύεσαι σαν Θεός στην Ελλάδα από τον κόσμο του Ολυμπιακού, πώς το βιώνεις όλο αυτό και πώς νιώθεις;
«Είμαι πολύ χαρούμενος, για αυτή την υποδοχή κάθε φορά που έρχομαι εδώ στην Ελλάδα. Η Αθήνα είναι το σπίτι μου και χαίρομαι όταν περνάω από εδώ».
Έχεις βάλει πολλά πανέμορφα γκολ στην παρουσία σου στην Ελλάδα. Ποιο σου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό και γιατί;
«Ευτυχώς έχω βάλει αρκετά γκολ, αλλά αυτό που θα μείνει είναι η ιστορία που έχω γράψει με τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι πως δεν μετράνε τόσο πολύ τα γκολ. Έχω βάλει πολλά ωραία γκολ, τα γκολ σε βοηθάνε να κερδίζεις τίτλους και τρόπαια και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις μόνο ένα».
Ο Πελέ σε είχε χρήσει διάδοχό του και σε πήρε στη Σάντος. Πόσο σπουδαίο είναι να το λέει αυτό ένας από τους κορυφαίους παίκτες; Και μπορείς να μας μιλήσεις λίγο για αυτόν τον θρύλο του ποδοσφαίρου, γιατί έχεις το προνόμιο να τον γνωρίζεις…
«Είναι μια τεράστια τιμή όταν ένας αθλητής που ήταν παγκοσμίου φήμης μιλάει για έναν παίκτη που ήταν ίσως γνωστός μόνο στην Ισπανία, λίγο στη Βραζιλία και εδώ στην Ελλάδα. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να το αναφέρει ένας θρύλος σαν τον Πελέ, να διαλέγει εμένα. Δεν χρειάζεται να πούμε ποιος ήταν ο Πελέ, είναι ένας υποδειγματικός αθλητής. Ο Πελέ είναι ο καλύτερος στον κόσμο, είναι πάνω από όλους τους άλλους. Είναι και ένας άνθρωπος που έχει καταφέρει να σταματήσει τον πόλεμο».
Εγώ θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα όσα μας έχεις προσφέρει… Για τις άπειρες στιγμές μαγείας, για τα γκολ σου, τις ντρίμπλες σου, γιατί ήσουν και ένα εκπληκτικός άνθρωπος επίσης…
«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί πάντα στη ζωή μου προσπάθησα όχι μόνο να είμαι καλός ποδοσφαιριστής, ήθελα να είμαι και καλός άνθρωπος. Ήθελα να προσφέρω κάτι στην κοινωνία, ο στόχος μου όχι μόνο ως αθλητής είναι να μπορώ να δίνω χαρά όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Θέλω να είμαι καλός άνθρωπος και να μπορώ να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους. Και αυτή είναι η κληρονομιά που πάντα ονειρευόμουν. Όταν λοιπόν εισπράττω αυτό από τους Έλληνες χαίρομαι ιδιαίτερα και είναι σαν να έχω κάνει το σωστό, ήμουν στο σωστό δρόμο».