Σοάρες: «Θέλω πρωτάθλημα και Champions League με τον ΠΑΟΚ» (vid)

Σοάρες: «Θέλω πρωτάθλημα και Champions League με τον ΠΑΟΚ» (vid)

Δείτε την εκπομπή μας

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο PAOK TV:

Για την πρώτη του εμπειρία από την Ελλάδα και την υποδοχή του την χώρα: «Για πρώτη εμπειρία μακριά από την πατρίδα μου, θα πω ότι ήταν μια… δοκιμασία. Μείναμε για μια ολόκληρη μέρα, εγώ και οι ατζέντηδες μου στο αεροδρόμιο χωρίς φαγητό, καθώς τα εστιατόρια ήταν κλειστά και χωρίς μέρος για να κοιμηθούμε. Ο ΠΑΟΚ μας βοήθησε πολύ, οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν ότι μπορούσαν. Γύρω στις 11 το βράδυ κανόνισαν να πάμε σε ένα μέρος με καναπέδες για να ξεκουραστούμε, να κοιμηθούμε. Μας έσωσαν, πραγματικά μας έσωσαν! Εκεί καταφέραμε να κοιμηθούμε και να φάμε. Το εκτιμώ πολύ. Δεν είχα καν φτάσει στην ομάδα και εσείς με βοηθήσατε. Το εκτιμώ πολύ. Ήταν μια πολύ καλή αρχή για εμάς».

Για το αν ένιωσε όπως ο Τομ Χανκς στην ταινία «Terminal»: «Ίσως λίγο. Κολλήσαμε στο αεροδρόμιο μαζί με άλλους ανθρώπους. Ακόμα και οι εργαζόμενοι ήταν σε πανικό. Τώρα τελείωσε, είμαι εδώ και το αφήνω πίσω μου».

Για το πώς αισθάνεται για αυτό το νέο ξεκίνημα στην καριέρα και την ζωή του: «Είμαι ενθουσιασμένος! Επέλεξα να έρθω εδώ γιατί ο ΠΑΟΚ είναι φανταστικός σύλλογος. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με φανταστικούς φιλάθλους. Είδα βίντεο… είναι απίστευτο! Έχω φιλοδοξίες να κερδίσω τίτλους, να κερδίσω τα περισσότερα παιχνίδια, ακόμα και όλα αν μπορούμε. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω, μια νέα εποχή, μια νέα φάση στην καριέρα μου και ήθελα να πάρω μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, είμαι ένας από εσάς πλέον. Μπορείτε να βασίζετε επάνω μου».

Για το αν μπορεί να εξηγήσει τον λόγο που οι Πορτογάλοι ταιριάζουν τόσο στον ΠΑΟΚ και αποδίδουν τόσο καλά: «Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Θέλω να ακολουθήσω και εγώ αυτό τον δρόμο. Πιθανόν η Ελλάδα να μην διαφέρει τόσο πολύ από την Πορτογαλία σχετικά με τον καιρό, το φαγητό, τους ανθρώπους που είναι πολύ καλοί. Υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη δίπλα στην θάλασσα. Είναι πολύ καλό για εμάς. Οπότε πιστεύω πως αυτό είναι μια εξήγηση. Έχουμε πολλά κοινά. Πολλά στοιχεία που είναι κοινά. Επιθετικό ποδόσφαιρο, συνδυασμός τεχνικής και φυσικής κατάστασης. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εδώ».

Για το τι πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από εκείνον: «Πολλή δουλειά. Αυτό μπορώ να πω. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι γιατί δεν γνωρίζω το μέλλον, αλλά θα ζήσω το παρόν. Μπορούν να υπολογίζουν σε εμένα .Είμαι ένας από εσάς!. Ήρθα εδώ να δουλέψω, να βοηθήσω και ελπίζω να κερδίσουμε κάποιους σημαντικούς τίτλους εδώ».

Για το πώς θα ήθελε να σχεδιάσει το μέλλον του: «Θέλω να γίνω πρωταθλητής εδώ, να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ. Αυτοί είναι οι δυο μεγάλοι στόχοι που θέλω να πετύχω».