Πέδρο Μαρτίνς: Κρούση από την Αλ Νασρ, αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό ο ΠορτογάλοςΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πέδρο Μαρτίνς: Κρούση από την Αλ Νασρ, αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος

Πέδρο Μαρτίνς: Κρούση από την Αλ Νασρ, αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος

Δείτε την εκπομπή μας :

Η Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας είναι η τελευταία της λίστας ομάδων της αραβικής χερσονήσου που προσέγγισαν τον Πέδρο Μαρτίνς, χωρίς όμως να έχει διαφορετική τύχη, αφού ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού δεν άφησε περιθώριο – όπως και στις προηγούμενες αραβικές κρούσεις – για κάτι περισσότερο.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Πιθανώς δεν θα είναι η τελευταία. Το όνομα, η φήμη που έχει χτίσει όλα αυτά τα – επιτυχημένα – χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς λογικό είναι να συγκινούν και να προσελκύουν τα πετροδόλαρα.

Τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώσεις στη μέχρι στιγμής εν Ελλάδι θητεία του ο Πορτογάλος τεχνικός αρνήθηκε την προοπτική έστω και της… χαραμάδας μιας ενδεχόμενης συνέχειας στον πάγκο ομάδας της αραβικής χερσονήσου. Ποτέ δεν έκρυψε άλλωστε τη φιλοδοξία του για εξέλιξη προπονητική και όχι οικονομική, όπως οι κατά καιρούς προσφορές από αραβικούς συλλόγους διασφαλίζουν.

Ο τελευταίος, πρόσφατος κρίκος της σχετικής αλυσίδας των προσεγγίσεων του προπονητή των ερυθρόλευκων από αραβικές ομάδες προέκυψε από την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας. Την Κυριακή ο Βραζιλιάνος τεχνικός, Μάνο Μενέσες, απολύθηκε, μόλις πέντε μήνες μετά την πρόσληψή του, πληρώνοντας το “μάρμαρο” για την κακή εκκίνηση της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, με την εντός έδρας ήττα από την Αλ Ιτιχάντ (1-3) να σφραγίζει τη μοίρα του.

Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν καλά στον πάγκο του από τα τέλη του καλοκαιριού. Και τότε ψάχτηκαν οι ιθύνοντες της Αλ Νασρ, χτυπώντας πόρτες ενδεικτικές της οικονομικής τους άνεσης. Πάουλο Φονσέκα, Λουσιέν Φαβρ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο και Μπάρος Σκελότο. Παρότι άνεργοι οι δύο Ευρωπαίοι, αρνήθηκαν ευγενικά, ανάλογη και η απάντηση από τους δύο Αργεντινούς (ο πρώτος τεχνικός της Ρίβερ, ο δεύτερος επίσης άνεργος).

Ισως εξαιτίας αυτών των αρνήσεων το… μοιραίο της απομάκρυνσης του Μενέσες καθυστέρησε. Τελικά προέκυψε πριν δύο μέρες και αυτόματα ξεκίνησε νέα αναζήτηση για τον διάδοχο του στον πάγκο της Αλ Νασρ. Και όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με τις αραβικές ομάδες, έτσι και τώρα, εξουσιοδοτημένοι ατζέντηδες αναλαμβάνουν τις αρχικές κρούσεις με διάφορους προπονητές και αν πάρουν το «πράσινο» φως από αυτούς, τότε περνάνε στο δεύτερο επίπεδο με συζητήσεις με το club.

Σε αυτό το αρχικό πλαίσιο λοιπόν έγιναν και οι σχετικές κρούσεις προς την πλευρά του Πέδρο Μαρτίνς, ώστε να διερευνηθεί αν ο Πορτογάλος τεχνικός καταρχάς ενδιαφέρεται. Ενδεικτικό του προσφερόμενου οικονομικού δέλεαρ το ότι η Αλ Νασρ έχει βγει στην αγορά ψάχνοντας προπονητή και προσφέροντας 4 εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές με… αυξητικές μάλιστα τάσεις για όπου διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος, αλλά και παράλληλα πρόθεση να καλύψει και ενδεχόμενες αποζημιώσεις.

Εν προκειμένω, η Αλ Νασρ είχε ενημέρωση σχετικά με τη ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιο του Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό και παρότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένη να την καλύψει, εν τούτοις υπήρχε η δυνατότητα να προσφερθεί ένα επταψήφιο ποσό (1-1,5 εκατ. ευρώ) σε περίπτωση που ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν θετικός στο ενδεχόμενο της μετακόμισης στο Ριάντ.

Όπως όμως και στις προηγούμενες ανάλογες, γεωγραφικά, προσεγγίσεις του παρελθόντος, ο Μαρτίνς δεν παρείχε… πρόσφορο έδαφος ούτε τώρα στην Αλ Νασρ, αφού σε όλες (και ήταν αρκετές, από διάφορες πλευρές το τελευταίο διήμερο) κρούσεις που δέχτηκε για λογαριασμό της σαουδαραβικής ομάδας, ξεκαθάρισε πως παραμένει προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του στον Ολυμπιακό και πως στην παρούσα στιγμή ούτε και σκέφτεται ούτε και επιθυμεί κάτι το διαφορετικό.

https://www.sport24.gr/football/pedro-martins-kroysi-apo-tin-al-nasr-afosiomenos-ston-olympiako-o-portogalos.9362390.html?utm_medium=referral&utm_campaign=eb&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1vL7alVTWokES2BTeGMvndHgpDWCNZzdVPrdWsW4RQN-GUwtG_yODyJzI#Echobox=1632210710

Share and Enjoy !

0Shares
0 0