Πάμε Θέατρο : Ψύλλοι στ’ αυτιά !!!

Μετά από αρκετό καιρό λόγο και του καλοκαιριού δεν είχα ανεβάσει στην στήλη μου κάτι. Τώρα που αρχίζει και μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας θα βρίσκομαι ποιο ενεργός. Σήμερα σας γράφω για μια εξαιρετική  παράσταση που παρακολούθησα Ψύλλοι στ’ αυτιά στο θέατρο ΜΟΥΣΟΥΡΗ, σε Σκηνοθεσία του Π. Φιλιππίδη.

Γράφει ο Νίκος Καλογερόπουλος

 

Η διαχρονική φάρσα ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής δραματουργίας του Ζορζ Φεϊντό βλέπει το αμάρτημα της απιστίας μέσα από μια σουρεαλιστική ματιά.

Το κλασικό τρίγωνο, ο σύζυγος, η σύζυγος και ο εραστής ή η ερωμένη, με την υποψία της απιστίας να γίνεται πιο επικίνδυνη και από την ίδια την απιστία Μια κουστωδία αριστοκρατών καταλήγει από την όπερα σε ένα… πορνείο.

Σε ένα μικρό Παρίσι επί σκηνής, ο Π. Φιλιππίδης παίζει με κέφι προσφέροντας αύθονο γέλιο στους θεατές, όμως την παράσταση κλέβουν ο ψευδός σπανιόλος Θ. Ευθυμιάδης ,και ο ανιψιός που δεν μπορει να προφέρει τα συμφωνα .

Στο έργο παρακολουθούμε την Γκαμπριέλ (Φ. Ξυλά)να αμφιβάλλει για την πίστη του συζύγου της Βικτόρ και να αποφασίζει, από κοινού με τη φίλη της Λισιέν(Μ. Αλικάκη), να τον «δοκιμάσουν».Του στέλνουν, λοιπόν, ένα ραβασάκι από μια υποτιθέμενη θαυμάστρια και τον καλούν να βρεθεί μαζί της σε ένα πορνείο. Μόνο που σιγά σιγά όλοι οι ήρωες του έργου, για διαφορετικό λόγο ο καθένας, επισκέπτονται την ίδια ημέρα και ώρα το εν λόγω ξενοδοχείο. εκεί θα ξεμασκαρευτούν, εκτός από τα σεξουαλικά τους απωθημένα, η έπαρση, η κενότητα και η κουτοπονηριά τους. Μια πλούσια παραγωγή, με πολύ κόσμο επί σκηνής,και άριστα σκηνοθετημενος,που είναι η επιτομή του διασκεδαστικου θεάτρου.

Ενα έργου που μόνο έμπειροι ηθοποιοί θα μπορούσαν να το απογειώσουν και να κάνουν ένα ολόκληρο θέατρο να χειροκροτεί και να γελάει ταυτόχρονα.

Σκηνοθ.:Π. Φιλιππίδης Ερμηνεύουν: Π. Φιλιππίδης, Θ. Ευθυμιάδης, Φ. Ξυλά, Μ. Αλικάκη, Θ. Κατσαφάδος, Στ. Σβήγκος, Θ. Πατριαρχέας, Θ. Ρωμανίδης

Aν θέλετε να μου προτείνετε κάποια άλλη παράσταση να πάω  η και να μάθετε πληροφορίες για οποίο κάποια παράσταση επικοινωνήστε μαζί μας είτε από την σελίδα του Redvoice.gr στο Facebook , είτε από το προσωπικό μου λογαριασμό στο instagram https://www.instagram.com/kalogeropoulos_nikolas/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0