Όλο και πιο χαμηλά η διαιτησία

Για τα… μπάζα είναι οι πίνακες της διαιτησίας. Ο λόγος είναι ότι οι βαθμολογίες ήταν «μαγική εικόνα». Το γεγονός ότι είχαν ασυλία όσοι έκαναν λάθη δείχνει ότι οι παρατηρητές δεν τιμωρούσαν τους ρέφερι.

Δείτε το Pre-game του τελικού με την ΑΕΚ

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, καθώς έμειναν όσοι προκάλεσαν. Αν ο Κλάτενμπερκ θέλει να δει τι παραλαμβάνει η μόνη λύση είναι η εικόνα. Να δει στο βίντεο τους διαιτητές των αγώνων του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, όπου οι ρέφερι σφύριζαν 100-0 υπέρ τους, να δει το 100-0 κατά του Ολυμπιακού, αλλά και τα κραυγαλέα λάθη σε αγώνες της ΑΕΛ, του Αρη, του Παναθηναϊκού, όπως και άλλων ομάδων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες απαιτούσαν ξένους ρέφερι μέχρι και στο VAR.

Το χειρότερο είναι ότι οι πίνακες-σκάνδαλο γίνονται αποδεκτοί από τον Κλάτενμπεργκ. Όμως, δεν είναι δυνατόν να έχουμε επιστροφή στην κανονικότητα με ρέφερι που προκάλεσαν. Από τους πίνακες δεν έπρεπε να φύγουν μόνο διαιτητές και βοηθοί, έπρεπε να φύγουν και οι παρατηρητές που ήταν… βασιλικότεροι της ΚΕΔ.

Άλλωστε, φεύγει όλη η ΚΕΔ, Έλληνες και ξένοι. Γιατί να μην γίνουν σαρωτικές αλλαγές και στους πίνακες, εφόσον όλοι έκαναν τον κύκλο τους που είχε ως αποτέλεσμα να βυθίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο; Τα πολλά λάθη δεν είναι η αιτία που έρχονται ξένοι ρέφερι; Αυτά δεν τα κάνουν όσοι βρίσκονται τώρα στο πίνακα και τους δίνουν «βραβείο» με το να τους κρατάνε;

Οι κομμένοι των τεστ

Δεν τους ενδιαφέρει ούτε και αν εκτίθενται. Κάθε χρόνο κόβονται διάφοροι στα τεστ, όπως φέτος ο Αθηναίος Περράκης που ανέβηκε κατηγορία, όμως τραυματίστηκε στα σπριντ. Αν οι πίνακες δεν είχαν βγει, δεν θα αξιολογούνταν. Χώρια που προγραμμάτισαν τα τεστ (σ.σ. σήμερα, 28/8) σε ημερομηνία που υπάρχουν αγώνες και δεν έτρεξαν οι Παπαπέτρου, Σιδηρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Φωτιάς, Μανούχος που προέρχονται ή έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Χώρια που λόγω ζέστης ο Κλάτενμπεργκ έκανε… εκπτώσεις και οι ρέφερι έτρεξαν 40 75άρια αντί για 48. Όμως, θα μπορούσαν να μαζέψουν τους διαιτητές σε περιοχή με υψόμετρο αντί για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα. Χώρια που δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη σεμινάριο, μέσω τηλεκπαίδευσης, και οι διαιτητές δεν έχουν διδαχθεί τους νέους κανονισμούς ούτε πέρασαν από γραπτές εξετάσεις.
Πηγή Gavros.gr