Ο Ραφίνια που έδειξε τον δρόμο στη Βραζιλία…

Ο Ολυμπιακός έκανε το περασμένο καλοκαίρι μία μεταγραφική υπέρβαση, φέρνοντας στην Ελλάδα έναν ακόμη ποδοσφαιριστή παγκοσμίου κλάσης.

Δείτε την εκπομπή μας :

Τον τεράστιο Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος πείστηκε, τότε, από το πρότζεκτ του Θρύλου και την προοπτική να αγωνιστεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο, στην Ευρώπη. Το Τσάμπιονς Λιγκ. Πήρε και καλά λεφτά, με αποτέλεσμα να δεχθεί χωρίς πολλή-πολλή σκέψη, την εξαιρετική πρόταση που του έκανε ο Ολυμπιακός! Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να ενεργοποιήσει έναν όρο στο συμβόλαιο που είχε με τη Φλαμένγκο.

Όταν ο Ραφίνια πήγε στη Φλαμένγκο, ένα καλοκαίρι πριν τον πάρει ο Ολυμπιακός, είχε υπογράψει, βάζοντας τότε στο συμβόλαιό του, έναν όρο: Το να μπορεί να αποδεσμευθεί, δίχως η ομάδα του να αξιώνει αποζημίωση ή να μπορεί να μπλοκάρει το θέμα, εάν ερχόταν πρόταση επιστροφής του στην Ευρώπη. Ο Ραφίνια πίστευε ότι μπορεί να έχει ξανά την ευκαιρία να έρθει στην… από ‘δω μεριά του ποδοσφαίρου και έτσι έκανε τη Φαλμένγκο να δεχθεί αυτό τον όρο. Έτσι, όταν ο Ολυμπιακός έκανε την κίνησή του, η ομάδα από τη Βραζιλία δεν είχε άλλη επιλογή, αφού και ο ίδιος ο Ραφίνια ήθελε να έρθει εδώ.

Τώρα, το ίδιο κάνει και ο τερματοφύλακας της Φλαμένγκο, Ντιέγκο Άλβες. Ο βασικός πορτιέρε της ομάδας, έκανε μονοετή επέκταση, βάζοντας τον ίδιο όρο, στο συμβόλαιό του! Το παράδειγμα του Ραφίνια, μάλιστα, φέρεται να συζητιέται ολοένα και πιο έντονα, στη χώρα, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι ποδοσφαιριστές να αρχίζουν να το… ψάχνουν πιο έντονα το θέμα, για να μπορέσουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο…

Έδειξε τον δρόμο ο Ραφίνια, ερχόμενος στον Ολυμπιακό. Και μπορεί το παράδειγμά του, να καθορίσει τις εξελίξεις στις μεταγραφές, στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον…
Πηγή Gavros.gr