Μπαρτζώκας: «Ο καθρέφτης κάθε ομάδας είναι το γήπεδο»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε τη νίκη επί της γερμανικής ομάδας.

Δείτε την εκπομπή μας :

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Άλμπα κάτι που φυσικά χαροποίησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο 55άχρονος τεχνικός αναφέρθηκε στις δηλώσεις τους στους λόγους που χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα:

Για τη νίκη: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο. Χρειαζόμασταν μία τέτοια εμφάνιση σε αυτό το σημείο, γιατί στο πρώτο μέρος είδαμε γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο επικίνδυνα της σεζόν. Δυστυχώς δεν παίζουμε πολλά παιχνίδια και συγκεντρωνόμαστε για ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Έτσι πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τον ρόλο τους. Δεν νομίζω πως είχαμε υπεροψία ή ότι δεν προσπαθήσαμε, αλλά μετά τη νίκη επί της Ζενίτ καταλάβαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ματς, ό,τι και αν συμβεί. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα, να έχουμε ενέργεια, να μοιράσουμε σωστά την μπάλα και να παλέψουμε. Στο τέλος εκτιμώ την προσπάθεια μας, δεν υποτιμώ καμία νίκη, έστω και αν αυτή είναι με έναν πόντο. Αυτή είναι η κατάσταση στην Euroleague, πολλές φορές χρειάζεται την υποστήριξη των φιλάθλων σου. Όποιος ήταν σήμερα στο γήπεδο θα πει ότι η ατμόσφαιρα έμοιαζε με εκκλησία».

Για την έλλειψη ρυθμού και τα λάθη: «Παίζουμε με αρκετούς παίκτες, γιατί θεωρούμε ότι όλοι είναι σημαντικοί. Δεν πιστεύω ότι είναι χαλαρότητα. Κάνουμε καλές προπονήσεις. Ο καθένας νομίζει ότι έχει πέντε λεπτά για να δείξει τι μπορεί να κάνει σε μένα, στην ομάδα και στον κόσμο. Αυτό δημιουργεί διστακτικότητα, αργές αντιδράσεις, μεγαλύτερη σκέψη. Έτσι δεν παίζουμε όπως πρέπει. Είχαμε οκτώ λάθη στην πρώτη περίοδο, τα πιο πολλά ήταν αβίαστα. Αυτή είναι η συνθήκη, αυτή είναι η πραγματικότητα, ένα ματς και άδεια γήπεδα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το χαμηλό σχήμα στο τρίτο δεκάλεπτο: «Ο Μάρτιν έχει πρόβλημα τραυματισμού, έκανε και μαγνητική. Δεν ήταν απόλυτα υγιής. Δοκιμάζουμε σχήματα. Σήμερα κρίναμε ότι έπρεπε να ανοίξουμε το γήπεδο, ο Ζαν Σαρλ ήταν καλός. Δεν είναι θέμα πλάνου ή τακτικής, καμία φορά σε οδηγεί το ματς να πάρεις αποφάσεις».

Για το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός: «Ο καθρέπτης κάθε ομάδας είναι το γήπεδο. Το μπάσκετ είναι για τον κόσμο. Η κατάσταση δεν είναι νορμάλ για ένα παιχνίδι μπάσκετ. Ακούγονται όλα, προσέχουν όλοι τι λένε. Δεν υπάρχουν αβαντάζ στις έδρες, κοιτάξτε πόσοι κερδίζουν εκτός. Ίσα – ίσα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για τον γηπεδούχο. Έτσι είναι η κατάσταση, εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μέχρι στιγμής είναι θετικό το πρόσημο. Θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε».