Με νέους αυστηρούς κανονισμούς ξεκινά η φετινή Euroleague

Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν αλλαγή έδρας, ήττες με 20-0, αποβολή ομάδας αν δεν συνετιστεί και τελική βαθμολογία σε ενδεχόμενη πρόωρη διακοπή της σεζόν.

Δείτε την αθλητική εκπομπή μας :

Η Euroleague επέστρεψε με νέα μέτρα και πρωτόκολλα υγείας. Οι διοργανωτές μετά από συζητήσεις με τους ιατρούς των ομάδων και όχι μόνο συζήτησαν και αποφάσισαν να κινηθούν με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε θέματα που μπορεί να προκύψουν με τον κορονοϊό.

Τα νέα αυτά μέτρα έχουν στόχο να προφυλάξουν τους πρωταγωνιστές και τις οικογένειές τους.

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγείας, να πλένουν χέρια, να φορούν μάσκες και να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους.

Να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στο γήπεδο και στα αποδυτήρια.

Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει έναν corona (covid-19) manager.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι παίκτες, οι προπονητές κι οι διαιτητές θα κάνουν τεστ 3 μέρες πριν από κάθε αγώνα. Αν κάποιος βγει θετικός θα ακολουθεί καραντίνα και νέα τεστ.

Παιχνίδια τα οποία δεν θα μπορούν να διεξαχθούν είτε λόγω της γηπεδούχου είτε λόγω της φιλοξενούμενης ομάδας και των αποφάσεων της εκάστοτε Κυβέρνησης, θα αναβάλλονται ή θα επαναπρογραμματίζονται. Αν χρειαστεί το ματς θα διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο.

Μία αναμέτρηση μπορεί να αναβληθεί μέχρι και τρεις φορές.

Όλα τα ματς της Euroleague πρέπει να έχουν διεξαχθεί μέχρι τις 13 Απριλίου. Τα playoffs πρέπει να ξεκινήσουν στις 5 Μαΐου.

Όλα τα ματς του Eurocup για την πρώτη φάση πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Και αυτά του Top 16 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

Η Euroleague θα συνεργαστεί με τους γηπεδούχους σε περίπτωση αλλαγής έδρας αρκεί το νέο γήπεδο να πληροί τις προϋποθέσεις.

Αν δεν υπάρχουν για μία αναμέτρηση διαθέσιμες ημερομηνίες ή αν αναβληθεί για τρεις φορές τότε η ομάδα που θα έχει την υπαιτιότητα θα χάνει το ματς με 20-0. Αν συμβεί επανειλημμένα η ομάδα ΔΕΝ θα αποβάλλεται.

Σε ματς που κάποια ομάδα θα έχει οκτώ και λιγότερους παίκτες διαθέσιμους λόγω κορονοϊού θα χάνει το ματς με 20-0. Αν συμβεί επανειλημμένα η ομάδα ΔΕΝ θα αποβάλλεται.

Αν κάποια ομάδα αρνηθεί να παίξει χωρίς να υπάρχει επίσημη απαγόρευση από την Κυβέρνησή της θα χάσει το παιχνίδι με 20-0. Στην δεύτερη φορά που θα συμβεί ΘΑ αποβληθεί. Αν αυτό συμβεί σε σειρά playoffs τότε θα αποκλειστεί.

Αν η σεζόν διακοπεί, η βαθμολογία εκείνης της στιγμής θα θεωρείται τελική είτε για να συνεχιστεί η σεζόν είτε για να προχωρήσουν οι ομάδες στην επόμενη φάση.

Αν χρειαστεί οι ομάδες θα παίξουν ματς που έχουν αναβληθεί ώστε ο αριθμός αγώνων να είναι ίδιος για όλες τις ομάδες.

Η Euroleague θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0