Η ιστορική νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Σάντος του Πελέ! (video)

Και ακόμα σε θυμούνται η Σάντος και ο Πελέ! Ο Ολυμπιακός, σαν σήμερα (4/7) το 1961, έγραψε ιστορία. Ο Θρύλος κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της σπουδαίας -τότε- Σάντος του Πελέ στην κατάμεστη Λεωφόρο!

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν τεράστια ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και μπροστά στον κόσμο τους, έδειξαν σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει Ολυμπιακός!

Η Σάντος του Πελέ, εκείνη την περίοδο, δεν έχανε ποτέ και από κανέναν. Κανέναν εκτός του τεράστιου Ολυμπιακού, ο οποίος έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που την κέρδισε εκείνη την εποχή!

Η μεγάλη Σάντος του Πελέ βρισκόταν σε περιοδεία, κερδίζοντας όλους τους αντιπάλους της, προσφέροντας θέαμα. Με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να την σταματά και να παίρνει μία τεράστια και ιστορική νίκη, η οποία τραγουδιέται από τον κόσμο των Πειραιωτών ακόμη και σήμερα!

Το σκορ άνοιξε, στο 10’, ο Ποσειδώνας, ενώ στο 43’, με πολύ ωραίο σουτ του Σουρούνη, ο Θρύλος έκανε το 2-0. Οι Βραζιλιάνοι μείωσαν με εκτέλεση φάουλ του Ζίτο, στο 50’, όμως ο Πελέ και η παρέα του «εξουδετερώθηκαν» και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα.

Δείτε το βίντεο: