Η Ευρωλίγκα βάζει τέλος στα… σενάρια

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με πιθανή τιμωρία (μηδενισμό) του Ολυμπιακού, εάν παραταχθεί στο ματς με την Βιλερμπάν με 8 παίκτες.

Κάτι αρκετά πιθανό μετά και τα νέα προβλήματα με απουσίες που έχουν προκύψει και αφορούν τους Πολ και Ρούμπιτ. Οι δύο τελευταίοι ταλαιπωρούνται από πυρετό, είναι στο νοσοκομείο και θα χάσουν το ματς της Πέμπτης με τους Γάλλους.

Όμως, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μηδενιστεί ο Ολυμπιακός. Ένα σενάριο που συντηρείται από συγκεκριμένες πλευρές. Κι αυτό διότι μέσα στον κανονισμό της Ευρωλίγκας υπάρχει ειδική διάταξη για ανάλογες περιπτώσεις. Στο άρθρο 22, παράγραφος 5.

Εκεί αναφέρεται χαρακτηριστικά πώς κάθε ομάδα χρειάζεται 10 παίκτες στην παράταξή της για το τζάμπολ ενός αγώνα, ωστόσο όταν υπάρχουν αποδεδειγμένα τραυματίες και ασθενείς, τότε έχει το δικαίωμα να κατέβει ακόμη και με 8! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του 9.

Πρόκειται για τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ, Μπόλντγουϊν, Κόνιαρη, Έλις, Νικολαΐδη και Ποκουσέφσκι. Ο τελευταίος μπορεί να ταλαιπωρήθηκε για μεγάλο διάστημα από έναν τραυματισμό στο γόνατο, αλλά έχει επιστρέψει κι αν υπάρξει ανάγκη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα τον χρησιμοποιήσει

Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0