Φαν’τ Σχιπ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον Φορτούνη αλλά δεν παίζει πάντα βασικός στον Ολυμπιακό»

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ παρουσιάστηκε πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα της Ελλάδας και την προσπάθειά της απέναντι στη Μολδαβία στο γήπεδο του ΟΑΚΑ. Τι απάντησε για τον Κώστα Φορτούνη.

Δείτε την εκπομπή μας:

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ σχολίασε για:

Τον αγώνα: Ναι λοιπόν. Είμαστε ευχαριστημένοι από τους 3 πόντους. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις μία ομάδα που παίζει με 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα. Που κλείνονται στα καρέ τους. Έπρεπε να κρατήσουμε τις γραμμές μας και να διασπάσουμε την άμυνα του αντιπάλου. Ήταν σημαντικό που σκοράραμε με το πέναλτι πριν το τέλος του α’ μέρους. Είχαμε το πέναλτι και την κόκκινη. Ήταν ένα σημείο – κλειδί στο ματς. Στο β’ μέρος βάλαμε ένα γκολ, ένα πολύ ωραίο γκολ, αλλά μπορούσαμε παραπάνω. Είμαστε χαρούμενοι για τους 3 βαθμούς και συνεχίζουμε.

Την Εθνική και την κατάκτηση της νίκης για τον χαρακτήρα της ομάδας: Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι δύσκολο όταν έχεις 10 μήνες που δεν παίζεις. Χρειαζόμαστε παιχνίδια. Με τις προπονήσεις και τα παιχνίδια βελτιώνεσαι. Είμαστε χαρούμενοι για τα ματς και τα αποτελέσματα.

Το εάν έχει προβληματισμούς για το α’ μέρος: Δεν ήταν εύκολο. Έπαιζαν πολύ κλειστά οι αντίπαλοί μας και εμείς ψάχναμε χώρο. Το γήπεδο δεν μας βοήθησε. Ο αγωνιστικός χώρος γλιστρούσε. Η μπάλα αναπηδούσε πολύ. Έπρεπε να προσέχουμε τις πάσες μας. Τα παιδιά πήγαν καλά. Έπρεπε να παίζουμε γρήγορα και με ακρίβεια. Το πέναλτι και η κόκκινη έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα.

Το ότι η Ελλάδα έδειξε υπομονή: Ναι είναι σημαντικό. Να είσαι υπομονετικός και να μην πέφτεις στην… παγίδα των αντιπάλων. Όταν χάναμε τη μπάλα είχαμε καλές θέσεις και την ανακτούσαμε. Η Μολδαβία δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία γιατί παίξαμε τόσο καλά εμείς. Εκτός από το πέναλτι δεν είχε άλλη φάση η Μολδαβία. Είμαι περήφανος. Το αφήνουμε το παιχνίδι αυτό και κοιτάμε το επόμενο που θα είναι διαφορετικό.

Την απουσία του Μπακάκη και την προσέγγιση με τη Μολδαβία και το γιατί δεν ξεκίνησε ο Φορτούνης: Ο Φορτούνης δεν έχει καμία σχέση με τη θέση του Μπακάκη. Έχουμε τους Μάνταλο και Μπακασέτα που έπαιζαν εξαρχής. Ο Φορτούνης έχει μεγάλη ποιότητα, μεγάλο ταλέντο, δείχνει πρόοδο, διάθεση και σωστή συμπεριφορά και παλεύει για τη θέση του. Είναι καλό διότι πιέζει έτσι τους παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση με εκείνον και οι άλλοι παίκτες αντίστοιχα πιέζουν εκείνον. Υπάρχει ανταγωνισμός για τη θέση και υπάρχει και ασκείται θετική πίεση.

Την εικόνα του πρώτου μέρους σε σχέση με τον αγωνιστικό χώρο και τη δήλωση του Τούρκου τεχνικού της Μολδαβίας: Άλλο ματς θα έχουμε την Τετάρτη. Το Κόσοβο παίζει ανοιχτά και επιθετικά και θα βρούμε χώρους. Δεν νομίζω ότι δεν παίξαμε καλά στο α’ μέρος απλά επειδή η Μολδαβία ήταν συμπαγής και το γήπεδο γλιστρούσε αυτό δεν μας βοήθησε. Το Κόσοβο έχει καλούς παίκτες και θα επιτεθεί περισσότερο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το γήπεδο. Δεν είναι δικαιολογία αλλά πραγματικότητα.

Δεν χρειάζεται να κάνω σχόλιο για τη φάση του πέναλτι και την κόκκινη. Όλοι είδαν τι έγινε στη φάση αυτή. Τους πιέσαμε και έκαναν λάθος. Αξίζαμε το πέναλτι και η κόκκινη ήταν στην ευχέρεια του διαιτητή. Η φάση αυτή σίγουρα μας βοήθησε περισσότερο. Υπήρχε ξεκάθαρο τράβηγμα από τον αντίπαλο στον παίκτη μας.

Το κριτήριο για την κατάρτιση της 11άδας: Ναι είναι για την Εθνική. Αφορά τη στιγμή και το τι θέλουμε εμείς. Ο Κώστας Φορτούνης δεν παίζει πάντα στον Ολυμπιακό (βασικός). Κάποιες φορές μπαίνει αλλαγή, άλλες φορές ήταν βασικός και είχε έναν τραυματισμό και ήταν εκτός για ένα μεγάλο διάστημα. Το καλύτερο για έναν Έλληνα παίκτη είναι να βρίσκεται στην Εθνική. Είναι η υψηλότερη τιμή. Είμαστε χαρούμενοι για αυτόν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτόν και αυτός είναι χαρούμενος που είναι εδώ. Πρέπει να έχει σταθερή απόδοση και να παίζει πιο τακτικά και περισσότερο στον Ολυμπιακό. Θα είναι έτσι πιο καλά για να παίζει περισσότερο εδώ. Να παλέψει και να διεκδικήσει τη θέση του εκεί και ίσως να ξεκινάει περισσότερο ως βασικός στην Εθνική μας. Οι παίκτες μας – και δεν αναφέρομαι ατομικά τώρα – πρέπει να προσαρμόζονται σε αυτά που θέλουμε ως ομάδα. Ο Κώστας είναι μαζί μας μόνο 3η φορά για τώρα. Είμαστε χαρούμενοι για αυτά που δείχνει και το πως ανταποκρίνεται σε αυτά που ζητάμε.