Ένα… έκτρωμα που το λένε ΕΠΟ

Γιατί να ψηφίζουν οι ποδοσφαιρικές ενώσεις για θέματα που έχουν σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Το… ήξεραν και από χθες; Ιδέα δεν έχουν!

Δείτε το Pre-game του τελικού με την ΑΕΚ

Ούτε έναν τελικό Κυπέλλου δεν μπορεί να διοργανώσει η ΕΠΟ (σ.σ. επί τέσσερα τα κάνουν μπάχαλο) ούτε μια αναδιάρθρωση δεν μπορούν να κάνουν αφού το Διαιτητικό Δικαστήριο έκρινε παράνομη την αύξηση των ομάδων στη Super League 2 και στη Football League αλλά και την ενοποίηση των δυο κατηγοριών. Τα παραπάνω, αρκούν να καταδείξουν ότι δεν μπορούν να πάρουν ούτε μια σωστή απόφαση, χώρια που η διοίκηση Γραμμένου απουσιάζει από όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Άρα, δεν υπάρχει ΕΠΟ, πάντα σε σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ούτε αυτοί που την ψηφίζουν, εφόσον εκλέγουν ακατάλληλους. Παράλληλα, αυτά αποτελούν επιβεβαίωση ότι δεν πρέπει να ψηφίζουν οι ενώσεις για θέματα που έχουν σχέση με τον επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Επειδή ίσχυε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσει, καθώς τους… ξεβράζει το κύμα!

Γιατί να ψηφίζουν οι Ενώσεις όταν στα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη, οι Λίγκες είναι αυτές που κρατάνε τις τύχες στα χέρια τους και δεν έχουν «όχημα» τις ομοσπονδίες για να κάνει η μια ομάδα πόλεμο στην άλλη; Μπορεί το 1960 το τωρινό μοντέλο της ΕΠΟ να ήταν ιδεατό, όμως το 2020 γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δεν τους φταίει κανείς, οι ίδιοι τα έκαναν μαντάρα, οι ίδιοι (ενώσεις και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που προέρχονται από αυτές), αν και άλλη είναι η λέξη που θα ταίριαζε καλύτερα. Οι ίδιοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Το μόνο που κατάφεραν είναι να γεμίσουν golden boys την ΕΠΟ τόσο για «ρουσφέτια» όσο και να υπάρχουν και κάποιοι που να τρέχουν τα θέματα (και τα «ρουσφέτια»).

Οι πρόεδροι των ΕΠΣ με την ψήφο τους δημιούργησαν ένα… έκτρωμα που το λένε ΕΠΟ. Ένα παράδειγμα προς αποφυγή. Οι παράγοντές της θέλουν να φύγουν νωρίτερα, επειδή το «χαλιφάτο» θέλει να κάνει εκλογές, έχουν «εμφύλιο» μεταξύ τους, τώρα κάνουν πόλεμο στο Ολυμπιακό, επειδή τους ενδιαφέρουν οι καρέκλες τους και για αυτό το λόγο κάποιοι αλλάζουν μέχρι και στρατόπεδα (από το μπλοκ του βορρά, στο μπλοκ του νότου) ή προσπαθούν να πάρουν άριστα στις… εξετάσεις.

Αλήθεια, δεν αναρωτιέται κανείς γιατί η ΕΠΟ δεν έχει αναρτημένα τα βιογραφικά των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της στην ιστοσελίδα της; Αυτό θα ήταν «ξεγύμνωμα» ή αν προτιμάτε απόδειξη ότι δεν πρέπει να αποφασίζουν για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0