ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ
Δείτε την εκπομπή μας

«Από το 2015 και μετά, βγήκε μια εγκύκλιος που έλεγε ότι όλα τα σωματεία, όλα τα συμφωνητικά συμβόλαια, πρέπει να καταβάλουν 20% στην εφορία. Δηλαδή, ένας αθλητής που κάνει 100.000, πρέπει να βάλεις 125.000. Αυτό ήταν υποχρεωτικό, δεν ήταν προαιρετικό. Καμία εφορία δεν είναι προαιρετική. Η εφορία είναι εφορία. Το 2020, βγήκε μια νέα εγκύκλιος και το 20% έγινε 22%. Εμείς ακολουθήσαμε τη νόμιμη οδό και καταβάλλουμε κάθε χρόνο την εφορία μας. Πήγαμε, λοιπόν, στο υπουργείο οικονομικών, στο υπουργείο αθλητισμού, αρκετές φορές και είπαμε: Κύριοι, τι έχετε κάνει για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό; Το μόνο που κάνατε ήταν να βάλετε εφορία, δεν έχετε κάνει το παραμικρό, μόνο εφορία. Αυτό κάνατε, κύριοι. Όλοι όσοι πέρασαν. Δεν έκαναν το παραμικρό. Δεν μιλάω για τους προηγούμενους, δεν ήθελαν να βλέπουν τον αθλητισμό. Οι τωρινοί προσπαθώ να καταλάβω τι θέλουν, που θέλουν να φτάσουν, θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν να κάνουν αυτό που τους έχουν αναθέσει. Θα μπορούσα να πω βαριές κουβέντες, αλλά προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο, ώστε να μην φανούμε ότι ήρθαμε εδώ να τους βρίσουμε, αλλά σε κάποιους αρμόζει αυτό. Λοιπόν, δεν έκαναν τίποτα, απλά έβαλαν φόρους.
Πήγαμε και τους λέμε: Κύροι, έχουμε πληροφορίες ότι μόνο εμείς πληρώνουμε φόρους, ο Ολυμπιακός. Κάνετε κάτι, κάνετε το 10% και να πληρώσει και κανένας άλλος, μόνο εμείς πληρώνουμε. Εμείς τα λέγαμε, εμείς τα ακούγαμε. Στην υγειά του κορόιδου που λέγεται Ολυμπιακός! Φτάσαμε στο 2023-24. Ο Ολυμπιακός, τα τρία τελευταία φορολογικά έτη, έχει μόνο για αθλητές 1.700.000, μόνο για φόρο μισθωτών υπηρεσιών. Ούτε για φόρο εισοδήματος, ούτε για λοιπούς έμμεσους φόρους, ούτε για λοιπές έκτακτες φορολογίες, ούτε για ΕΝΦΙΑ, ούτε για τίποτα. Μόνο για αυτό 1.700.000! Στα υπόλοιπα σωματεία, έχουμε μηδενικές! Μιλάμε για μηδενικές, αυτές είναι οι πληροφορίες μας. Εμείς το χρόνο, μαζί με τους διακανονισμούς και τα υπόλοιπα, πληρώνουμε στο κράτος πάνω από 2.000.000. Ερασιτεχνικό σωματείο πληρώνει πάνω από 2.000.000. Και οι άλλοι μηδέν! Αν είναι λάθος και δεν είναι μηδέν, να μας το πουν. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, να δούμε τι θα απαντήσουν. Οι υπεύθυνοι.
Φτάσαμε στον κορωνοϊό που εμείς διαλύαμε τις ομάδες μας, γιατί είχαμε εφορία να πληρώσουμε και να διακανονίσουμε την εφορία του κόβιντ, γιατί τότε δεν υπήρχε κανένα έσοδο, ενώ τώρα πληρώνουμε 2.000.000. Αυτό πως λέγεται; Αθέμιτος ανταγωνισμός! Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μία κυβέρνηση να αφήνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε οποιοδήποτε κλάδο. Χρειάζεται να φέρω παραδείγματα; Αν ένα μαγαζί πληρώνει φόρους και ένα άλλο όχι, θα κλείσει. Αν είχε συμβεί αυτό στο ποδόσφαιρο, που είναι ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Μελισσανίδης, ο κ. Σαββίδης και δεν πλήρωναν οι τρεις, παρά μόνο ο ένας και του έπαιρναν και πρωτάθλημα, μάλλον θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Πολλά μπορούμε να πούμε τώρα.
Περιμένουμε απαντήσεις! Αν έχουν κάτι άλλο να μας πουν, με χαρά μας να ζητήσουμε συγγνώμη. Θεωρούμε, ότι μας έχουν κλέψει τίτλους. Όταν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, σου κλέβουν και τίτλους. Τελευταία επτά χρόνια, έχουμε χάσει 11 πρωταθλήματα, έχουμε πάρει πολλά περισσότερα, πως όμως; Με αθέμιτο ανταγωνισμό. Ας μας διαψεύσουν, λοιπόν, ας μας πουν ότι δεν έχουμε δίκιο. Αυτό είναι το παρελθόν. Τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Εμείς τα είπαμε, περιμένουμε απαντήσεις. Υπάρχει ο κ. Χατζηδάκης, ο κ. Θεοχάρης, ο κ. Βρούτσης, τα ξέρουν. Τα άκουσαν, είναι υπεύθυνοι από εδώ και πέρα για ό,τι και να γίνει. Ο πρωθυπουργός βγήκε και είπε: Θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή. Ο Χατζηδάκης τα ίδια, ότι θα έχουμε δίκαιη μοιρασιά στους φόρους. Δεν ξέρω τι να πω, περιμένουμε. Να σας φέρω ένα παράδειγμα, στο Τ.Α.Α., στο βόλεϊ, δώσανε κάτι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό με τη φορολογία του στοιχήματος. Δώσανε, όμως, τα λεφτά με μια μοιρασιά νομίζω όχι δίκαιη, αλλά επικίνδυνη. Επικίνδυνη, σε σημείο που να λέμε: Μην μας ξαναδώσεις! Μας λένε ότι θα πάρουμε κάποια χρήματα και στο τέλος της χρονιάς, ο Ολυμπιακός έχει εισπράξει 400.000 ευρώ λιγότερα. Μας είχαν τη μονάδα την ευρωπαϊκή 7.200, μας την πήγαν 4.200. Γιατί, χωρίς να μας ενημερώσετε; Δίκιο έχεις, μας είπαν. Σε ό,τι τους λέμε, αυτό μας απαντούν: Δίκιο έχεις! Ξαφνικά έβαλαν κι άλλες ομάδες στο μητρώο, ήθελαν να δώσουν κάποια ψίχουλα στη δεύτερη κατηγορία, τα έκοψαν από την Α1. Το θέμα είναι να υπάρχει σοβαρό πρωτάθλημα. Μειώσανε λεφτά από το πρωτάθλημα, μείωσαν από την Ευρώπη. Εδώ μας μειώσανε από το Κύπελλο που πήραμε στην Ευρώπη, γιατί υπάρχουν μπόνους. Δύο ομάδες πήραν ευρωπαϊκό πέρυσι, ο Ολυμπιακός και ο Απόλλων στο πόλο. Ο Απόλλων τα πήρε, ο Ολυμπιακός όχι, έγινε λάθος. Δίκιο είχαμε κι εκεί! 400.000 μείωση. Δηλαδή, εμείς τι προϋπολογισμό να κάνουμε για του χρόνου; Με τι έσοδα κάνουμε προϋπολογισμό; Με αυτά που μας έκοψαν τώρα; Όλα στον αέρα. Δεν γίνεται να μην ξέρουμε πότε θα τα πάρουμε. Δώσε μια σταθερή να μπορεί να υπολογίσει το σωματείο και τα άλλα τέλος του χρόνου. Ποιος μπορεί να υπολογίζει χωρίς να ξέρει τα έσοδά του; Δεν είμαστε ομάδα που τρέχουμε να πάρουμε ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και να φύγουμε, να φεσώσουμε το σύλλογο. Είμαστε πάρα πολλά χρόνια, το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι να έχουμε το σύλλογο υγιή, να μην τον έχουμε χρεωμένο. Και πραγματικά, δεν τον έχουμε χρεωμένο, πλην του διακανονισμού της εφορίας.
Και ολοκληρώνουμε με τα λεφτά του στοιχήματος, που από θετικό πάνε να το κάνουν αρνητικό. Πρέπει να δουλέψουν σωστά, να το κάνουν αυτοί που ξέρουν και όχι να έχουν δικιά τους ατζέντα ο καθένας και να λένε: Θα μοιράσω, θα δώσω εκεί, θα δώσω στον άλλον. Κάνουν πολιτική γύρω από τα λεφτά που πρέπει να πάρει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Στα Τ.Α.Α., λοιπόν, υπήρχαν ομάδες που πήραν 300.000 ευρώ, οι πρώτες ομάδες, οι ανταγωνιστικές, οι οποίες έχουν δηλώσει αγωνιστικό έξοδο, δηλαδή για τους αθλητές, 50.000 και 100.000, ενώ εμείς 1.000.000! Έχουν δώσει 50.000 και 100.000 και πήραν 300.000! Αυτοί, λοιπόν, που δεν πληρώνουν εφορία πήραν 300.000 από τα λεφτά των φορολογούμενων! Καταστάσεις όχι κράτος δικαίου, καταστάσεις… ξέρετε. Αυτά για την εφορία»