Σάντος: “Τώρα που είμαστε Βραζιλία ας έρθει όποιος θέλει”

Ο Φερνάντο Σάντος περιχαρής μετά την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αποκάλυψε πως ήταν στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να χτυπήσει στην πλάτη της Εθνικής Ρουμανίας και μιλώντας στα ελληνικά έκανε λόγω για μια τεράστια επιτυχία αφιερωμένη σε όλον τον ελληνικό λαό.

1048412

Απαλλαγμένος από το άγχος της πρόκρισης στο μουντιάλ της Βραζιλίας και περήφανος για την τεράστια επιτυχία εμφανίσθηκε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ρουμανία ο Φερνάντο Σάντος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε λόγω για μια ομάδα που εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του αντιπάλου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η οποία με το δικό της παιχνίδι κατάφερε και πήρε την πρόκριση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας:

“Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκίνησε όπως το περιμέναμε με πολλές επιθετικές βλέψεις από την Ρουμανία. Εμείς προσπαθήσαμε να αμυνθούμε καλά αλλά να βγάλουμε και κάποιες αντεπιθέσεις για να προκαλέσουμε πρόβλημα στην άμυνα του αντιπάλου που έπαιζε πάρα πολύ ψηλά.

Είναι αλήθεια ότι τα πρώτα δέκα λεπτά ο αντίπαλος μας πίεσε πάρα πολύ. Αλλά έχουμε μάθει σε τέτοιες καταστάσεις. Εν συνεχεία καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ το οποίο δικαιούμαστε καθώς είχαμε προειδοποιήσει πιο πριν. Και στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου μπορέσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε με τις ίδιες διαθέσεις, να διαχειριστούμε το ματς. Η Ρουμανία τα έδωσε όλα για όλα και σε μια φάση που δεν υπήρχε καλή συνεννόηση δεχτήκαμε ένα περίεργο γκολ θα μπορούσα να πω. Και ήταν λογικό πως από εκεί και πέρα το παιχνίδι παρουσίασε πολλές πολύπλοκες καταστάσεις για εμάς.

Ωστόσο η ομάδα αντέδρασε καλά, είχε καθαρό μυαλό, πάρα πολύ πάθος. Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε τόσο κατοχή της μπάλας, τόσες επιθετικές προσπάθειες αλλά το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει όλους τους κόπους μας.

Αν και είναι αλήθεια ότι η ομάδα της Ρουμανίας παρότι ότι είχε την πίεση και την κατοχή δεν μπόρεσε να την μετουσιώσει σε ευκαιρίες και θεωρώ το τελικό αποτέλεσμα δίκαιο”.

Τα τρία από τα τέσσερα γκολ μπήκαν στην πλάτη της άμυνας της Ρουμανίας, ήταν τυχαίο αυτό; 

“Η αλήθεια είναι πως είχαμε αναλύσει καλά τον αντίπαλο και αυτό ήταν ένα από τα πιο ευάλωτα σημεία που είχα παρατηρήσει στον αντίπαλο και την Κυριακή κάναμε κλειστή προπόνηση μόνο και μόνο για αυτό το λόγο ώστε να δοκιμάσουμε κινήσεις στην πλάτη της άμυνας από τους επιθετικούς μας”.

Θεωρείτε αργή την άμυνα της Ρουμανίας;

“Όχι, κυρίως όσον αφορά το σημερινό σημείο που ξέραμε ότι η άμυνα θα ανέβει ψηλά για αυτό εκμεταλλευτήκαμε αυτό το γεγονός που βγήκε καλά. Θα μπορούσε και να μην βγει”.

Πριν από αυτή τη συνέντευξη Τύπου περιμένατε ότι η Ρουμανία μπορεί να κερδίσει;

“Η αλήθεια είναι ότι όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο το ξέρουμε καλά αυτό. Η ομάδα μου σε 26 επίσημα παιχνίδια έχει κάνει μόνο 3 ήττες. Και σε 43 συνολικά από τότε που ανέλαβα έχει τέσσερις. Τρεις ήττες σε επίσημα παιχνίδια και μια σε φιλικό. Είναι μια ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ, οπότε καταλαβαίναμε ότι είχαμε κάποιες ελπίδες ότι θα μπορούσαμε να προκριθούμε”.

Η Ρουμανία περίμενε πως και πως την πρόκριση. Την επηρέασε αυτό;

“Ναι περιμένατε πολλά χρόνια για αυτό. Είχατε καλές πιθανότητες σίγουρα πιστεύατε ότι μπορείτε να πάτε στην Βραζιλία. Θυμάμαι την τελευταία φορά που πήγατε στο Μουντιάλ. Θεωρώ ότι έχετε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και θεωρώ ότι μπορείτε να πάτε στο επόμενο Μουντιάλ”.

Σε ποιους παίκτες είχατε ρίξει το βάρος;

“Κυρίως αυτοί οι τρεις ποδοσφαιριστές ο Στάνκο και ο Μαρικά και ο Μαξίμ που έχει πολύ καλό κοντρόλ της μπάλας και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει με την μπάλα αλλά τους κλείσαμε καλά και δεν μας δυσκόλεψαν”.

Ποιες ομάδες θέλετε να αποφύγετε στο μουντιάλ;

“Τώρα που είμαστε στην Βραζιλία ας έρθει όποιος είναι”.

Η ατμόσφαιρα έπαιξε ρόλο στην αρχή;

“Το είπαμε ότι η ομάδα της Ρουμανίας μπήκε πολύ δυνατά, την βοήθησε ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο. Δυστυχώς όμως απέναντι της βρήκε μια πολύ καλή ομάδα που ήξερε τι πρέπει να κάνει για να πάρει την πρόκριση”.

Εν συνεχεία και αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Ρουμάνων ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στα Ελληνικά ευχαριστώντας άπαντες και κάνοντας λόγω για νίκη που ανήκει στον Ελληνικό λαό:

“Ευχαριστώ και δόξα το θεό, συγχαρητήρια στους παίκτες μου είναι φανταστικοί, αυτή η νίκη είναι για τον Ελληνικό λαό, ευχαριστώ πάρα πολύ πάμε στην Βραζιλία”.

Πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα η πρόκριση στο Μουντιάλ;

“Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δίνει ευτυχία και ενθουσιασμό. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε και να καταφέρουμε πάρα πολλά πράγματα. Αλλά είναι σίγουρο ότι έχει και άλλες αναγνώσεις. Η παρουσία μας θα βοηθήσει και με άλλο τρόπο. Και όσον αφορά συγκεκριμένα την Ελλάδα, το επίτευγμα αυτό είναι φανταστικό που καταφέρνει να βρεθεί σε δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ και για την χώρα μου είναι επίσης καλό γιατί θα βρίσκονται τρεις διαφορετικοί Πορτογάλοι προπονητές”.

Είναι αυτή η μεγαλύτερη επιτυχία της προπονητικής σας καριέρας;

“Είναι σίγουρα μια μεγαλειώδες στιγμή. Είναι μια τεράστια χαρά τώρα αν θα είναι η μεγαλύτερη η όχι στο τέλος θα κάνουμε ταμείο”

Έχετε πανηγυρίσει ξανά έτσι;

“Ήταν μια ενστικτώδης αντίδραση. Ήταν κάτι πολύ σπουδαίο και ήθελα να το μοιραστώ με τον κόσμο. Ξέρετε ότι γενικά είμαι μετριόφρων που δεν έχω μεγάλα ξεσπάσματα, σήμερα βγήκε από την καρδιά μου και δεν μπόρεσε να κρατηθώ”.

Τι είπατε πριν τον αγώνα και τι μετά τον αγώνα στους παίκτες σας;

“Πριν τον αγώνα τους είπαμε να είναι απλά ο εαυτός τους και μετά τον αγώνα τους έδωσα συγχαρητήρια”.

 

Πηγή: sport24.gr