Σε ποιά ζώδια αρέσουν οι φωτογραφίες ;

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός θέλει να απεικονίζεται στα καλύτερά του, στο επίκεντρο φωτογραφιών ή βίντεο ενός άλφα αισθητικού επιπέδου. Έτσι θα αποφύγει διπλωματικά να απαθανατιστεί, αν δεν είναι σίγουρος για την άψογη εμφάνισή του και για το αξιοπρεπές του περιβάλλοντος. Σπάνια θα τον δεις, π.χ. με ηλίθιο μισομεθυσμένο χαμόγελο, με κόκκινα μάτια από το φλας, σε ένα τραπέζι γεμάτο αποφάγια και άδεια μπουκάλια. Όχι πως δεν υπήρξαν στη ζωή του τέτοιες φάσεις.

Απλώς φρόντισε να τις εξοβελίσει, όπως οι διάσημοι και πλούσιοι εξαφανίζουν όλες τις προ πλαστικών επεμβάσεων φωτογραφίες τους. Κι αν βλέπεις παλιές του φωτογραφίες, μη βιαστείς να εκθειάσεις τη φωτογένειά του. Απλώς όσες δεν τον κολάκευαν έχουν προ πολλού καταστραφεί.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Θέλεις να τραβήξεις φωτογραφία ή βίντεο τον Σκορπιό; Ώπα, περίμενε. Δεν είναι τόσο απλό. Εγκρίνει ο ίδιος; Το θες για προσωπική χρήση ή μήπως σκοπεύεις να το ανεβάσεις στο facebook; Αν είσαι κολλητός του, στο τσακ θα αποφύγεις να υπογράψεις γραπτό συμφωνητικό για τους όρους χρήσης της φωτογραφίας.

Αν τυχαίνει απλώς να είστε στην ίδια παρέα, καλύτερα απόφυγε να τον σημαδέψεις με την κάμερά σου. Κι αν είσαι ένας άσχετος τουρίστας που τραβάει εικόνες από το τοπίο και τα αξιοθέατα, πρόσεχε μήπως στα πλάνα σου περιλαμβάνεται τυχαία κανένας (παντελώς άγνωστός σου) Σκορπιός, γιατί δεν το έχει σε πολύ να έρθει και να σου ζητήσει τον λόγο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με τον Τοξότη στις φωτογραφίες ισχύει το απλό, «βρες τον και παρ’ τον». Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι του αρέσει να τον συμμετέχει σε φωτογραφήσεις και βίντεο, φτάνει να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο τη σωστή στιγμή, και να μείνει για τον απαραίτητο χρόνο. Γιατί εδώ πρέπει να συνυπολογιστεί η ιδιότητα της αεικινησίας του εν λόγω ζωδίου.

Αν όμως είναι εκεί, θα απαθανατιστεί παρέα με τους πάντες, γνωστούς και αγνώστους, θα τους φωτογραφίσει κι εκείνος, και θα εμπλουτίσει τα άλμπουμ του, που περιλαμβάνουν αμέτρητα πρόσωπα, που για πολλά δεν θυμάται καν ούτε ποια ήταν ούτε πώς τα έλεγαν. Ακόμα κι αν πρόκειται για πόζες εναγκαλισμού με θελκτικά άτομα του αντίθετου φύλου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως αγαπά τις φωτογραφίες αν τις παίρνει εκείνος, καθώς θα μπορεί να ελέγχει την όλη διαδικασία και να αποδεικνύει πόσο καλά τα καταφέρνει και σε αυτό, επιπροσθέτως των υπολοίπων ικανοτήτων του. Αλλά αν πρόκειται να τον τραβάνε οι άλλοι, εδώ δεν νιώθει καθόλου άνετα. Είναι κάπως σαν τους ιθαγενείς που φοβούνται ότι με τη φωτογραφία θα τους πάρουν την ψυχή, πόσο μάλλον με ολόκληρο βίντεο.

Γι’ αυτό άλλωστε είναι πιθανόν, αν τελικά έχει δεχτεί να τον τραβήξουν, να έχει μια μάλλον επιφυλακτική και σφιγμένη έκφραση, παρά το χαμόγελό του. Και μην περιμένεις ότι δεν θα θελήσει να δει τι προέκυψε, ώστε να το εγκρίνει ή όχι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν ο Υδροχόος ανήκει στην κατηγορία του «γκατζετάκια», θα έχει προμηθευτεί την υψηλότερης ευκρίνειας κάμερα, με την οποία θα τραβάει ακόμα και τις πέτρες και μετά θα διασπείρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλα του τα φωτογραφικά αριστουργήματα. Αν δεν είναι τέτοιος τύπος, και πάλι τα πάει μια χαρά με το θέμα «σε φωτογραφίζω, με φωτογραφίζεις και κάνουμε ωραίες παπαρατσιές ο ένας στον άλλο».

Οπότε μάλλον κάποια άλλα ζώδια μπορεί να έχουν πρόβλημα μαζί του, όταν π.χ. με απόλυτη αθωότητα θα τους ποστάρει στο facebook σε ολωσδιόλου υποτιμητικές πόζες, αναφέροντας και τα ονοματεπώνυμά τους. Χωρίς φυσικά να τους ρωτήσει, γιατί δεν του πέρασε καν από το μυαλό ότι θα είχαν αντίρρηση.

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ιχθύς έχει μια έντονη προσκόλληση στα αναμνηστικά. Εδώ μαζεύει κοχυλάκια και καρτούλες, δεν θα μαζεύει φωτογραφίες και βίντεο; Τον γοητεύει η όλη διαδικασία, κυρίως επειδή του δίνει τη δυνατότητα αργότερα να βλέπει το παρελθόν να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του σαν να το ζει αυτή τη στιγμή. Και αυτό το μπέρδεμα των χρόνων, πώς να το κάνουμε, το απολαμβάνει.

Συμμετέχει λοιπόν ευχαρίστως σε όλες τις διαδικασίες αποτύπωσης των εμπειριών του σε ψηφιακή μορφή. Θα τις διαφυλάξει με προσοχή, σαν να είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη του για τις επόμενες γενεές. Παρεκτός κι αν τις διαγράψει κατά λάθος, την ώρα που θα μεταφέρει τα αρχεία.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0