Σνακ που αδυνατίζουν: Δεν είναι αυτά που φαντάζεστε!

 

Σνακ που αδυνατίζουν: Δεν είναι αυτά που φαντάζεστε!

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος ή ακολουθούν ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο, συχνά αναρωτιούνται τι μπορούν να καταναλώνουν ανάμεσα στα κύρια γεύματα.

Οι περισσότεροι επιλέγουν τα φρούτα, τα οποία αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή με λίγες θερμίδες.

Οι ειδικοί αναφέρουν ωστόσο, ότι η επιλογή των ενδιάμεσων σνακς δεν πρέπει να γίνεται μόνο με βάση τις λιγότερες θερμίδες, αλλά και με μερικά ακόμα χαρακτηριστικά.

Τέτοια είναι πώς ένα σνακ επηρεάζει το αίσθημα κορεσμού της πείνας, αλλά και πώς το αίσθημα αυτό επηρεάζει με τη σειρά του το επόμενο κύριο γεύμα.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε πόσες από τις συνολικές θερμίδες ενός τροφίμου απορροφώνται στην πραγματικότητα από τον οργανισμό και κατά πόσο το σνακ που έχετε επιλέξει ικανοποιεί τη γεύση και την όρεξη.

Δείτε μερικά τέτοια σνακ:

Μαύρη σοκολάτα

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά συγκεντρώνει η μαύρη σοκολάτα, που περιέχει πολύ περισσότερα καρδιοπροστατευτικά συστατικά από ό,τι η γάλακτος. Επιπλέον, επειδή περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα από ένα είδος λίπους που λέγεται στεαρικό οξύ, είναι πιο σκληρή, πιο πυκνή και απαιτείται περισσότερος χρόνος για να γίνει η πέψη της. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει στο στομάχι επί περισσότερη ώρα και έτσι περνάει περισσότερος χρόνος μέχρι να δώσουν οι ορμόνες της πείνας το μήνυμα στον οργανισμό ότι πρέπει να ξαναφάει. Σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι λίγη μαύρη σοκολάτα ως σνακ μειώνει την κατανάλωση θερμίδων στο επόμενο κύριο γεύμα κατά 8%-18%.

bigstock Dark Chocolate 102605714

Αμύγδαλα

Ο συνδυασμός των φυτικών ινών στην καφέ φλούδα τους με τις πρωτεΐνες στον λευκόχρωμο καρπό τα κάνει να προκαλούν έντονο αίσθημα κορεσμού της πείνας.

Μελέτες έχουν δείξει πως μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα, όταν αντικαθιστούν στο διαιτολόγιο άλλα σνακ, όχι μόνο δεν προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά μπορεί και να συμβάλει στην απώλεια μερικών κιλών.

Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο ότι κόβουν την όρεξη, αλλά και στο ότι δεν απορροφώνται όλα τα λίπη τους λόγω του ινώδους καφέ περιβλήματός τους. Στην πραγματικότητα, από τα λίπη τους δεν απορροφάται 10%-20%, δηλαδή οι 27 από τις συνολικά 183 θερμίδες που περιέχει μια χούφτα αμύγδαλα των 30 γραμμαρίων.

bigstock Almonds 67423624

Γαλακτοκομικά

Άλλα σνακ που μας χορταίνουν είναι όσα περιέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνες, όπως ένα ποτήρι ζεστό ή κρύο άπαχο γάλα, ένα γιαούρτι ή ένα μικρό κομμάτι τυρί.

Καλή επιλογή είναι επίσης μια χούφτα άλλων ξηρών καρπών όπως τα φιστίκια. Η δράση αυτών των τροφίμων οφείλεται στο ότι οι καλής ποιότητας πρωτεΐνες, ακόμα και δίχως την παρουσία φυτικών ινών, καταστέλλουν το αίσθημα της πείνας.

Όλο και περισσότερες έρευνες συνηγορούν στο ότι το έξυπνο τσιμπολόγημα ωφελεί την υγεία και έχει θέση σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος.

Πηγή : http://www.onmed.gr/omorfia/story/356025/snak-poy-adynatizoyn-den-einai-ayta-poy-fantazeste

Share and Enjoy !

0Shares
0 0