Πως θα ξεχωρίσεις το Αγόρι από τον Άντρα?!

Πως θα ξεχωρίσεις το Αγόρι από τον Άντρα?!

Από τη μία πλευρά έχεις τον 30+ σύντροφο σου, Αλέξανδρο και από την άλλη το 6 ετών ανιψάκι σου, Αλέξη.

agori_antras

Εκτός από το ίδιο όνομα ο Αλέξανδρος με τον Αλέξη έχουν απίστευτες ομοιότητες στη συμπεριφορά. Και καλά, τη συμπεριφορά του Αλέξη θα τη δικαιολογούσε από τη Mary Leakey (διάσημη ανθρωπολόγος) μέχρι τον Φρόιντ (πατέρας της ψυχολογίας). Με τι συμπεριφορά του ενήλικου Αλέξανδρου, τι κάνουμε;

Σε περίπτωση που δεν έχεις ανατρέξει σε επιστημονική βιβλιογραφία και δεν έχεις σκοπό να το κάνεις σύντομα, συγκέντρωσα μερικά πιο πρακτικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις το Αγόρι από τον Άντρα:

1. Το διαμέρισμα του δεν μοιάζει με το φοιτητικό του δωμάτιο!

Αυτό σημαίνει πως είναι καθαρό και με έπιπλα που φανερώνουν το προσωπικό του γούστο. Ένας άντρας που δεν φροντίζει το χώρο που ζει ή δε βιάζεται να μεγαλώσει ή πάντα περιμένει τη μαμά του να καθαρίσει. Ναι, μάντεψε, μετά εσύ θα πρέπει να κάνεις τα «όσα βλέπει η πεθερά»…

…που μας οδηγεί στο ρόλο Μαμά/Babysitter

Ο άντρας που βρίσκεται ακόμη σε φάση εφηβείας θα σε θέλει και μάνα και αδερφή και παραδουλεύτρα και όλη την αρχαία τραγωδία μαζί, από τον Οιδίποδα μέχρι τη Φαίδρα! Έλα όμως, που εσύ έψαχνες για σύντροφο κι όχι για πρόβα τζενεράλε για όταν γίνεις μάνα!

2. Είσαι σημαντική προτεραιότητα!

Σου αφιερώνει χρόνο δίχως να χρειαστεί η συμβολή του διπλωμάτη Koffi Anan. Ένας ουσιαστικός ενήλικος κατανοεί από μόνος του πως ελεύθερος χρόνος δε σημαίνει αποκλειστικά ξενύχτια με φίλους και πως προτεραιότητα δεν είναι να ψάχνει να βρει τους στόχους του, αλλά να τους έχει ανακαλύψει ήδη και να τους πραγματοποιεί.

3. Αν ακούσεις πολλές φορές την απάντηση «Δεν θέλω να το συζητήσω» ή «Δεν σε αφορά»…!

…και μετά κρατήσει και την αναπνοή του σαν τον εξάχρονο Αλέξη, άλλαξε πορεία. Ένας ενήλικος συνειδητοποιεί πως το να μοιράζεται τα προβλήματα του αλλά και να ακούει τα προβλήματα των άλλων αποτελεί συναισθηματική ωριμότητα.

4. Παραδέχεται το λάθος του!

Εντάξει, αν ζητήσει και «συγγνώμη», έχεις βρει άντρα με απολυτήριο Λυκείου, πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο στο Πανεπιστήμιο των Διαπροσωπικών Σχέσεων. Αν δυσκολεύεται να παραδεχτεί το λάθος του και πεισμώνει σαν το κακομαθημένο παιδί που δεν έμαθε ποτέ να ζητά συγγνώμη, δωσ’του μια βαλεριάνα και πάρε το καπελάκι. Αν μείνεις στη σχέση, πάρε εσύ τη βαλεριάνα.

5. Όταν είναι μαζί σου, είναι μαζί σου!

Δεν κοιτάζει άλλες γυναίκες και δεν ανταλλάσσει με τους κολλητούς προβλέψεις για το Στοίχημα.

Τέλος, ευγνωμονεί τον Θεό, τη μοίρα, τους πλανήτες που βρέθηκες στο δρόμο του και που είστεευτυχισμένοι μαζί γιατί η ευτυχία δεν είναι εύκολο πράγμα κι ο Άντρας το ξέρει καλά αυτό, το Αγόρι πάλι όχι…

Πηγή : http://www.agapimono.gr/erotas/pos-tha-xechorisis-to-agori-apo-ton-antra/