5 μύθοι της ομορφιάς καταρρίπτονται!!!

5 μύθοι της ομορφιάς καταρρίπτονται!!!

Όλες τα πιστεύαμε. Όχι πια.

839998e06c2f41419e3797450bd73178_XL

Μερικές φορές περιορίζουμε τους εαυτούς σε ό,τι αφορά τα beauty tricks που μαθαίνουμε. Στην πραγματικότητα όμως ό,τι έχει να κάνει με την ομορφιά μας πρέπει ΚΑΤ’ΑΡΧΑΣ να μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Σίγουρα λοιπόν όλες αυτές οι περίεργες απαγορεύσεις που κυκλοφορούν κατά καιρούς και αγγίζουν τα όρια του αστικού μύθου δεν μπορεί παρά να είναι παραφουσκομένες ανησυχίες που όμως είναι αβάσιμες. Γιατί πως μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τον οργανισμό/επιδερμίδα/μαλλιά σου κάτι που σε κάνει να νιώθεις τόσο άβολα. Ας τελειώνουμε λοιπόν με όλα αυτά! Είμαστε εδώ για σου δείξουμε πώς θα πάψεις να πιστεύεις τους πιο καλά εδραιωμένους μύθους γύρω από την ομορφιά με τον πιο απλό τρόπο. Πως; Μέσω της κοινής λογικής φυσικά.

1. Η σοκολάτα σε γεμίζει σπυράκια.

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι η σοκολάτα βλάπτει το δέρμα σου. Στην πραγματικότητα, το κακάο και η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες απ’ ό,τι το πράσινο τσάι, που ενισχύουν τη σωστή όψη του δέρματος και των μαλλιών σου. Οπότε την επόμενη φορά που θα αγοράσεις σοκολάτα, φρόντισε να είναι μαύρη.

2. Αν κόβεις συχνά τα μαλλιά σου, θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Μεταξύ μας τώρα, τα μαλλιά σου μακραίνουν από τη ρίζα κι όχι από την άκρη. Αν τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν όσο παλιά, μπορεί να φταίει η διατροφή σου ή ακόμη και το στρες. Αλλά για να μην είμαστε άδικοι, αν αφήσεις τα μαλλιά σου γεμάτα με ψαλίδα, γίνεται πιο εύκολο για την υγρασία να εισχωρήσει και να δημιουργήσει φριζάρισμα. Καλό θα ήταν λοιπόν να κουρεύεσαι συχνά χωρίς όμως να εναποθέσεις τις ελπίδες σου για μακριά αλογοουρά εκεί.

3. Όσο πιο πολύ βουρτσίζεις τα μαλλιά σου τόσο πιο πολύ πέφτουν.

Ίσα-ίσα που με το βούρτσισμα απομακρύνεις τις σπασμένες τρίχες, αφήνοντας χώρο για τις πιο δυνατές να αναπτυχθούν.

4. Η κυτταρίτιδα φεύγει με την γυμναστική.

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε ορμόνες αλλά και σε γενετικούς παράγοντες άρα η γυμναστική δεν μπορεί να την εξαφανίσει. Σίγουρα βοηθάει στο να μειώσει το λίπος στο σώμα σου αλλά η όψη του δέρματος που παραπέμπει στην κυτταρίτιδα δεν θα φύγει. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν χρειάζεται να γυμνάζεσαι, απλώς χρειάζεται να ακολουθείς και μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς υπερβολές.

5. Αν τραβήξεις/κόψεις μια άσπρη τρίχα, θα βγουν περισσότερες.

Άλλο ένα μεγάλο λάθος που διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Ούτε σε αυτή την περίπτωση έχουμε επιστημονική απόδειξη αυτού του ισχυρισμού. Άσε που υπάρχουν πιθανότητες αν την τραβήξεις αυτή την τρίχα που τόσο σε ενοχλεί, να μην ξαναφυτρώσει και καθόλου.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0