Η Google έχει αφαιρέσει περισσότερα από 2.5 δισ. πειρατικά URLs από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google έχει αφαιρέσει περισσότερα από 2.5 δισ. πειρατικά URLs από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Οι πιέσεις των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων πιάνουν τόπο, καθώς η Google ανακοίνωσε ότι πλέον έχει αφαιρέσει περισσότερα από 2.5 δισ. πειρατικά URLs από τα αποτελέσματα αναζήτησης, ικανοποιώντας περίπου το 90% των αιτημάτων που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα.

Ο ρυθμός έχει φτάσει σε αφαίρεση εκατομμυρίων πειρατικών URLs καθημερινά, ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια αντιστοιχούσε σε μερικές χιλιάδες. Σημειώστε ότι στα αιτήματα αφαίρεσης έχουν αναφερθεί 154 εκατ. διπλά URLs, 25 εκατ. άκυρα URLs και 80 εκατ. URLs που δεν έχουν αφαιρεθεί επειδή δεν ανήκουν στην κατηγορία των “πειρατικών”.

Παρά τις σημαντικές προσπάθειες της Google, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων δεν είναι ικανοποιημένοι διότι τις περισσότερες φορές το περιεχόμενο των πειρατικών links επανεμφανίζεται στη μηχανή αναζήτησης μέσα σε καινούργια URLs. Συνιστούν, μάλιστα, στη Google να αναπτύξει αλγόριθμο που θα αναγνωρίζει το πειρατικό υλικό, θα αφαιρεί τα links και θα διασφαλίζει ότι δεν θα ανεβαίνει ποτέ ξανά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

[via]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0