Θες να ερωτευτείς; 3 αδιαπραγμάτευτες αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις!

Θες να ερωτευτείς; 3 αδιαπραγμάτευτες αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις!

Θα ήσουν έτοιμη να μπεις σε μία σχέση σήμερα εάν εμφανιζόταν ο Μr. Perfect στην πόρτα σου;

f33852990e588405898fce71f2eba85b

Στο παραπάνω ερώτημα, οι περισσότερες γυναίκες απαντούν -συνειδητά- όχι, γιατί πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν αρκετή δουλειά με τον εαυτό τους πριν αποφασίσουν να μπουν σε μία σχέση ζωής. Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές τα πράγματα πάνε λάθος με τις σχέσεις, ακριβώς επειδή προσπαθούμε να βρούμε το άλλο μας μισό, αυτό που θα μας συμπληρώσει.

Όσο ρομαντική και εάν ακούγεται η συγκεκριμένη σκέψη, η αλήθεια είναι πως ψάχνουμε έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο που θα ταιριάξει απόλυτα με τη ψυχή μας. Αυτό συνεπάγεται πως για να αρχίσεις μία σχέση προσφοράς και επικοινωνίας, θα πρέπει να έχεις νικήσει τους προσωπικούς σου δαίμονες και να είσαι σε θέση να εξελιχθείς παράλληλα με έναν άλλο άνθρωπο μέσα από τη δύναμη των συναισθημάτων και της αγάπης. Για να γίνει αυτό όμως, υπάρχουν μερικές αλήθειες που είναι καλό να παραδεχτείς στον εαυτό σου και να τις πάρεις ως “δεδομένες” στην επόμενη σχέση σου.

1. Μην ψάχνεις να βρεις το φταίξιμο. Η προηγούμενη σχέση τελείωσε για κάποιο λόγο, μην πέσεις στη παγίδα να παίξεις το “blame game” . Σε μία σχέση, ο σύντροφός μας λειτουργεί ως “καθρέπτης” μας και για αυτό δεν είναι διόλου απίθανο οι συμπεριφορές για τις οποίες τον κατακρίνεις, να είναι πράγματα που υπάρχουν και στο δικό σου χαρακτήρα. Όταν βιαζόμαστε να ρίξουμε το φταίξιμο, επικεντρωνόμαστε στο “γιατί” και ξεχνάμε το “πως” να διορθώσουμε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μεταφέρεις αυτό το χαρακτηριστικό και στην επόμενη σχέση σου και αυτό είμαι σίγουρη πως είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλεις!

2. Εμπιστεύομαι και δέχομαι τον εαυτό μου όταν βιώνω συναισθήματα Το να αντιληφθείς πως είσαι άνθρωπος και μερικές φορές θα στεναχωρηθείς, θα κλάψεις και θα ξεσπάσεις δεν θεωρείται αδυναμία. Είναι πολύ σημαντικό να αποδεχτείς τη παραπάνω πρόταση, γιατί πολλές φορές είναι η αιτία που σε “αιχμαλωτίζεις” απαγορεύοντας την έκφραση συναισθημάτων και την απόλαυση του έρωτα. Τα δύσκολα συναισθήματα είναι μεγάλοι δάσκαλοι που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην επόμενη σχέση σου.

3. Ξέρω βαθιά μέσα μου πως είμαι ολοκληρωμένη. Ανοίγω μεγάλη συζήτηση τώρα σχετικά με την αυτοεκτίμηση, την άνευ όρων αποδοχή και την αγάπη προς τον εαυτό σου. Μέθοδοι όπως να σταθείς μπροστά στο καθρέφτη σου και να παρατηρήσεις την ομορφιά σου, να προωθήσεις τις θετικές σκέψεις και να περιορίσεις τις αρνητικές, είναι tips που θα σου προτείνουν ειδικοί και φίλοι. Ωστόσο εγώ πιστεύω, πως η αγνή αγάπη προς τον εαυτό σου προέρχεται από τη πλήρη αποδοχή της φωτεινής και σκοτεινής σου πλευράς και της πίστης σου ότι αξίζεις μία βαθιά, μαγική και όμορφη ιστορία αγάπης!

Πηγή: http://www.missbloom.gr