Θέμα : Η αντιμετώπιση του χωρισμού σε 5 βήματα!

Η αντιμετώπιση του χωρισμού σε 5 βήματα!

Πως πρέπει να αντιμετωπίσεις ένα χωρισμό? Δες τα πρώτα βήματα!

1

Ένας χωρισμός είναι  πάντα δύσκολος και για αυτόν που παίρνει την απόφαση να χωρίσει αλλά και για αυτόν που βρίσκεται στη θέση να την δεχτεί. Ανεξάρτητα απο την αιτία, το να βιώνεις έναν χωρισμό σημαίνει έντονα αρνητικά συναισθήματα, αίσθηση απώλειας και πολλές φορές ενοχές. Ας δούμε μερικούς τρόπους  αντιμετώπισης των παραπάνω.

1. Σκέψου τους λόγους που σας οδήγησαν στο τέλος. 

Πρέπει να καταλάβεις τα λάθη που κάνατε και οι δυο σας στην διάρκεια αυτής της σχέσης και οδήγησαν στο χωρισμό . Σίγουρα υπήρχαν στιγμές που περνούσατε καλά, αλλά ήταν αυτή η σχέση αυτο που πραγματικά θέλατε και οι δύο; Θυσίασες πράγματα για να είστε μαζί; Αυτός ο απολογισμός θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τα συναισθήματα σου βλέποντας πιο ξεκάθαρα.

2. Μίλησε στα κοντινά σου πρόσωπα. 

Είναι σημαντικό να δεις πως υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπούν και νοιάζονται για εσένα. Θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το αίσθημα μοναξιάς και να νιώσεις και πάλι οτι είσαι ένα άτομο που αξίζει ανθρώπους που νοιάζονται για αυτό.

3. Αντιμετώπισε τη φάση του μίσους. 

Όσο άσχημα και να αισθάνεσαι για τον/την πρώην σου πρέπει να προσπαθήσεις να το ξεπεράσεις. Μην χάνεις  τον χρόνο σου και μην δηλητηριάζεις τον εαυτό σου με άσχημα συναισθήματα για κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις. Μην σκέφτεσαι πως μπορείς να τον/την εκδικηθείς γιατι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να “κολλήσεις¨στο παρελθόν.

4. Κάνε πράγματα για εσένα.

Πρέπει να βρεις τον τρόπο να αντιμετωπίσεις τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις και να τα αντικαταστίσεις  με θετικά. Ασχολήσου με δραστηριότητες που αγαπάς και σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα. Πήγαινε σινεμά, βγες για χορό, ξεκίνησε ένα hobby ή αγόρασε ένα δώρο στον εαυτό σου!

5. Κράτησε απόσταση. 

Ακόμα και αν έχετε συμφωνήσει να μείνετε φίλοι, το πρώτο διάστημα σίγουρα δεν πρέπει να μιλάτε. Και αυτό σημαίνει να μην συναντηθείτε ή να μιλήσετε στο τηλέφωνο ή μέσω μηνυμάτων ή email.Χρειάζεσαι αυτον τον χρόνο για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση και τα συναισθήματα που ακολουθούν έναν χωρισμό.

Δείτε επίσης :

Χωρισμός: Η πρώτη συνάντηση και τι πρέπει να αποφύγεις!

Μάθε πώς να κρατήσεις μια σχέση από απόσταση

Θέλεις πίσω τον πρώην??? Δες πως…!!!

4 αλάνθαστοι τρόποι για να τον κάνετε να σας ερωτευτεί!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0