Ποιά ζώδια γίνονται καλοί σύζυγοι?!

ΖΥΓΟΣ:

Για τον Ζυγό ο γάμος επισφραγίζει την απόλυτη ένωση με το αγαπημένο πρόσωπο και αυτό αποτελεί για εκείνον την τέλεια ψυχική ολοκλήρωση. Η οποία θα επιτευχθεί αν γίνουν οι δύο ένα, όχι μόνο συναισθηματικά ή πνευματικά αλλά και στις υλικές πλευρές της ζωής. Έτσι, ο Ζυγός δίνεται τόσο πολύ στη γαμήλια σχέση, που πραγματικά ξεχνά τον εαυτό του.

Για χάρη της αρμονίας, είναι ικανός να παραμερίσει εντελώς τις δικές του επιθυμίες ή επιδιώξεις από τη ζωή και να κάνει κάθε θυσία, επαγγελματική ή άλλου είδους. Πολλές φορές όμως, επειδή το κάνει να φαίνεται τόσο φυσικό και αυτονόητο, το ταίρι του δεν αντιλαμβάνεται πόσα δίνει. Είναι επόμενο λοιπόν ο Ζυγός να αισθάνεται αδικημένος μερικές φορές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ:

Ο Σκορπιός δίνει πολλά στον γάμο του, αλλά και απαιτεί. Ξεκινά αποφασισμένος να τον κάνει να πετύχει. Θέλει η γαμήλια συμβίωση να προσφέρει και στον ίδιο και στο ταίρι του απόλυτη συναισθηματική υποστήριξη, μια ευχάριστη καθημερινότητα και μια υπέροχη σεξουαλική ζωή. Ο ίδιος είναι διατεθειμένος να βάλει το δικό του μερίδιο δουλεύοντας σκληρά, ώστε να υπάρχει οικονομική άνεση στην οικογένεια, φροντίζοντας το σπιτικό του και κρατώντας ζωντανό το ερωτικό ενδιαφέρον.

Αν όμως το ταίρι του δεν συνεισφέρει αντίστοιχα, κατά την άποψή του, ο Σκορπιός δυσανασχετεί και μπορεί να το εκφράσει αυτό με σκληρό τρόπο. Επιπλέον, ένα άλλο θέμα είναι και η ζήλια του, που συχνά γίνεται παθολογική και μπορεί να κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή του συντρόφου του.

ΤΟΞΟΤΗΣ:

Ο Τοξότης δύσκολα δεσμεύεται σε ένα γάμο και μένει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πρώτον, θέλει ο σύντροφός του να μοιράζεται τη ζωντάνια του και την αγάπη του στις νέες εμπειρίες. Και δεύτερον και σπουδαιότερο, δεν θέλει να τον περιορίζουν. Πραγματικά, η ζωή μαζί του μπορεί να είναι συναρπαστική και σίγουρα ο γάμος του δεν κινδυνεύει από τη ρουτίνα. Φτάνει να υπάρχει και η αντίστοιχη ανταπόκριση και συμμετοχή από την άλλη πλευρά.

Αν όμως το ταίρι του προσπαθήσει να του επιβάλλει περιορισμούς, για παράδειγμα στο να διατηρήσει τις φιλίες και τα ενδιαφέροντά του ανεξάρτητα από τον γάμο, σίγουρα ο Τοξότης θα αντιδράσει. Επίσης, τον ενοχλούν απίστευτα η κτητικότητα, η ζηλοτυπία και η καχυποψία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:

Ο Αιγόκερως, από τη στιγμή που θα δεσμευτεί στον γάμο, θα έχει την απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών του. Και με την κλασική του προσήλωση στην επίτευξη των στόχων του, θα κάνει το παν, ώστε η έγγαμη συμβίωση να είναι επιτυχημένη. Γιατί για εκείνον ο γάμος αποτελεί μια συνιστώσα της επιτυχίας του στη ζωή, ακριβώς όπως και η καριέρα ή η οικονομική άνεση. Σχεδόν δεν θα το συγχωρούσε στον εαυτό του αν αποτύγχανε! Έτσι, τα δίνει όλα, πραγματικά.

Υπάρχει όμως και ένα θέμα με όλη αυτή την υπερ-προσπάθεια: Ότι μπορεί να δουλεύει σαν σκυλί και να αγχώνεται για να εξασφαλίσει μια άνετη σπιτική ζωή, την οποία όμως δεν θα απολαμβάνει ούτε αυτός, ούτε το ταίρι του, που θα αισθάνεται παραμελημένο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:

Ο Υδροχόος αφοσιώνεται στον γάμο του, αλλά με έναν εντελώς δικό του τρόπο. Για εκείνον είναι πολύ σημαντικό το να διατηρούν την ατομικότητά τους και οι δύο σύντροφοι και το βάζει σε πράξη με απόλυτη συνέπεια. Δίνει στο ταίρι του τον σεβασμό της προσωπικότητας και την ελευθερία που υποστηρίζει και διεκδικεί ο ίδιος για τον εαυτό του. Δεν είναι καθόλου κτητικός, ούτε ζηλιάρης, συχνά όμως η στάση του μπορεί να παρεξηγηθεί σαν αδιαφορία από το σύντροφό του. Και του είναι από δύσκολο έως αδύνατο να θυσιάσει στον «βωμό» του έγγαμου βίου την πολύτιμη ατομικότητά του, τις αξίες και τις επιδιώξεις που έχει, για να νιώσει ολοκληρωμένος σαν προσωπικότητα. Αντίθετα, θα τον έκανε να νιώθει πως πνίγεται.

ΙΧΘΕΙΣ:

Ο Ιχθύς υποστηρίζει απολύτως το «έσονται δύο εις σάρκαν μίαν», και όχι μόνο ως προς τη σάρκα. Για εκείνον ο γάμος είναι μια ένωση ψυχών, που ο ίδιος προσπαθεί να επιτύχει με το να εγκαταλείψει εντελώς την ατομικότητά του, προκειμένου να συγχωνευτεί με τον άλλον. Καθώς όμως από την άλλη πλευρά σπάνια γίνονται αντίστοιχες υποχωρήσεις, ο Ιχθύς κινδυνεύει να θυσιάσει την προσωπικότητά του, μαζί με τις επιθυμίες του και, στην τελική, τη δική του ευτυχία.

Κατά τα άλλα, η συμβίωση μαζί του είναι ωραία, αν εξαιρέσει κανείς την κάποια αμέλειά του στα πρακτικά ζητήματα. Μια αμέλεια που δεν προέρχεται από τεμπελιά ή αδιαφορία, αλλά από το γεγονός ότι θεωρεί άλλα πράγματα πολύ πιο σημαντικά.