Ποιά ζώδια γίνονται καλοί σύζυγοι?!

Ποιά ζώδια γίνονται καλοί σύζυγοι?!

Χωρίς αμφιβολία, ο γάμος είναι η πιο δύσκολη και απαιτητική εξέλιξη της ερωτικής σχέσης. Γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι, ενώ είναι τόσο καταπληκτικοί σαν σύντροφοι, τα βρίσκουν… μπαστούνια, όταν πρέπει να προσαρμοστούν σε μια έγγαμη συμβίωση.

2cf3de1421350014af841348e8a1b0fb_XL

Τόσο, που συχνά το ταίρι τους να αναρωτιέται, αν ο άνθρωπος που παντρεύτηκε είναι ο ίδιος με εκείνον που ήξερε τόσο καιρό! Ευτυχώς όμως, για να ξέρει τι να περιμένει κανείς, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, υπάρχει και η αστρολογία. Το ζώδιο ενός ανθρώπου μπορεί να δώσει σημαντικές ενδείξεις για τη συμπεριφορά, τα χαρίσματα και τις αδυναμίες που εκδηλώνει μέσα στο γάμο.

ΚΡΙΟΣ:

Ο Κριός μπαίνει στην έγγαμη συμβίωση με το ίδιο πάθος και τον ενθουσιασμό, που τον χαρακτηρίζει γενικά στη ζωή του. Αφοσιώνεται με ζέση στην οικογένεια και στις υποθέσεις του σπιτιού, χωρίς να τα βλέπει σαν μια υποχρεωτική ρουτίνα. Το θέμα όμως μαζί του, είναι ότι εύκολα μπορεί να κάνει και να πει πράγματα, για τα οποία πιθανόν θα μετανιώσει.

Πράγματα απερίσκεπτα και εγωιστικά, που θα πληγώσουν το σύντροφό του. Και όχι μόνο δεν το κάνει επίτηδες, αλλά δεν έχει και την παραμικρή συναίσθηση. Ο τρόπος της σκέψης του είναι απλός και δεν συλλαμβάνει τις πολύπλοκες συνέπειες των πράξεών του. Έτσι, μπορεί ακόμα και να εκπλαγεί, αν ο άλλος εκδηλώσει θυμό ή στενοχώρια για τη συμπεριφορά του.

ΤΑΥΡΟΣ:

Ο Ταύρος θέλει όλα τα πράγματα στη ζωή του να γίνονται με τη σωστή σειρά. Για να παντρευτεί, πρέπει πρώτα να έχει τακτοποιηθεί επαγγελματικά και οικονομικά. Μόνο έτσι θεωρεί ότι η έγγαμη ζωή του θα είναι άνετη και στηριγμένη σε γερά θεμέλια, που θα εγγυηθούν και τη μακροβιότητά της. Ο Ταύρος είναι περιποιητικός και βολικός σύντροφος, που θέλει να προσφέρει μια όμορφη ζωή στο ταίρι του.

Όμως, ο γάμος συχνά τον κάνει να εκδηλώνει μια ανυπόφορη κτητικότητα. Αισθάνεται παραμελημένος και απειλημένος, αν ο σύντροφός του αφιερώνει ενδιαφέρον και χρόνο σε άλλα πρόσωπα. Ιδίως ο άντρας Ταύρος, αν αποκτήσουν μωρό, θα αισθανθεί ανασφάλεια από το γεγονός ότι δεν είναι πια το επίκεντρο της προσοχής για τη γυναίκα του.

ΔΙΔΥΜΟΙ:

Αν ο γάμος είναι πάνω απ’ όλα επικοινωνία και συνεννόηση, εδώ ο Δίδυμος παίρνει άριστα. Όλα τα ζητήματα, τα συναισθήματα, τα προβλήματα τίθενται επί τάπητος και τίποτα δεν μένει θαμμένο. Όχι μόνο δεν αποφεύγει τον διάλογο, αλλά και τον επιδιώκει, βγάζοντας τον άλλο από το καβούκι του. Βέβαια, μπορεί και να τον «καπελώσει» με την ευστροφία του…

Η ζωή με έναν Δίδυμο δεν είναι ποτέ βαρετή. Το θέμα όμως μαζί του, είναι ότι θέλει να βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και σε εναλλαγή ερεθισμάτων. Δεν απολαμβάνει εύκολα την ηρεμία, τη σιωπή, την ομορφιά της στιγμής, όπου απλώς βρίσκεται με το σύντροφό του. Αυτό τον κάνει να αισθάνεται ανία, πράγμα που μπορεί να υπονομεύσει και τη συζυγική του πίστη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:

Ο Καρκίνος είναι… φυσικό ταλέντο στον γάμο. Το έχει μέσα του! Επιδιώκει και καταφέρνει τη συναισθηματική εγγύτητα με τους άλλους ανθρώπους σε όλες τις σχέσεις του, οικογενειακές ή φιλικές. Ο γάμος είναι για εκείνον μια από τις υψηλότερες μορφές του αισθηματικού δεσίματος, που μπορεί να έχει κανείς με ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα. Και η μητρότητα/πατρότητα είναι βέβαια το αποκορύφωμα…

Οι περισσότεροι Καρκίνοι βλέπουν τη δουλειά απλώς σαν το μέσον, που θα κάνει πιο άνετη την οικογενειακή τους ζωή. Έτσι, αν οι απαιτήσεις της πρώτης έρχονται σε βάρος της δεύτερης, συχνά βρίσκονται σε εσωτερική σύγκρουση, ιδίως οι γυναίκες του ζωδίου. Και το πώς θα τα φέρουν σε ισορροπία, είναι συνήθως το μεγαλύτερό τους θέμα.

ΛΕΩΝ:

Για τον Λέοντα, οτιδήποτε κάνει στη ζωή του πρέπει να στεφθεί από επιτυχία και ο γάμος δεν εξαιρείται από αυτή την επιδίωξη. Όταν λοιπόν τελειώσει η (οπωσδήποτε μεγαλοπρεπής) γαμήλια τελετή, θα αφοσιωθεί στο να κάνει τον έγγαμο βίο του όσο το δυνατόν πιο ουσιαστικό και μαζί απολαυστικό, και για τους δύο.

Το ζήτημα είναι όμως, ότι συχνά ο Λέων, παρά τις καλές του προθέσεις, βλέπει μόνο την δική του άποψη και αυτήν θέλει να επιβάλλει στην κοινή ζωή. Συχνά είναι απρόθυμος να ακούσει την πλευρά του άλλου και να μπει στη θέση του, άσε που δεν δέχεται καθόλου εύκολα την κριτική. Έτσι, αν ο σύντροφός του είναι υποχωρητικός χαρακτήρας, μπορεί να αισθάνεται μονίμως «καπελωμένος».

ΠΑΡΘΕΝΟΣ:

Ο Παρθένος, από τη στιγμή που παντρεύεται, θα επιδιώξει να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στο σπιτικό του. Η συναισθηματική ασφάλεια που του δημιουργεί το γεγονός ότι η σχέση έχει πάρει τη συγκεκριμένη μορφή, θα τον βοηθήσει να είναι πιο «χαλαρός» και να απολαμβάνει περισσότερο την κοινή ζωή.

Όμως δεν θα αποβάλει εντελώς το… χούι να θέλει τα πάντα τέλεια και να του χαλάει η διάθεση, όταν π.χ. δεν έχει ακριβώς τον καναπέ-γωνία που θα ήθελε για να χουζουρεύει, αγκαλιά με το ταίρι του. Ή όταν δεν πέτυχε το σπέσιαλ φαγητό που ετοίμαζε. Έτσι, το θέμα με τον Παρθένο είναι ότι «κολλάει» σε λεπτομέρειες, αντί να ευχαριστηθεί τη στιγμή, έστω και στον παλιό καναπέ με το αποτυχημένο φαγητό.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0