Πέσατε για ύπνο τσακωμένοι με τον/τη σύντροφό σας; Οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία σας!

Πέσατε για ύπνο τσακωμένοι με τον/τη σύντροφό σας; Οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία σας!

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσαν ότι οι καυγάδες και οι άλυτες διαφορές προκαλούν κακό ύπνο και ένταση την επόμενη μέρα.

Τα ζευγάρια που δεν λύνουν τις διαφορές τους πριν κοιμηθούν, έχουν κακής ποιότητας ύπνο και αυξάνουν τον κίνδυνο ασθενειών που απειλούν τη ζωή τους, υποστηρίζει νέα μελέτη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσαν ότι οι καυγάδες και οι άλυτες διαφορές προκαλούν κακό ύπνο και ένταση την επόμενη μέρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αύξηση της φλεγμονής στον οργανισμό κατά 10%.

kaugas

Η μακροχρόνια φλεγμονή είχε ως αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, ακόμη και Αλτσχάιμερ.

Η επικεφαλής της έρευνας Δρ Janice Kiecolt-Glaser, δήλωσε: «Αυτό που προκαλεί ανησυχία σε μια μελέτη σαν και αυτή, είναι η αλλαγή στα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, που δεν μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου. Εάν τα ζευγάρια δεν βρίσκουν τρόπους να επιλύουν τις διαφορές τους και τα επίπεδα φλεγμονής παραμένουν υψηλά στον οργανισμό, αυξάνει ο κίνδυνος για μια σειρά ασθενειών».

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές μέτρησαν κάποιους δείκτες στο αίμα ζευγαριών που είχαν έντονες διαφωνίες.

Στα ζευγάρια που δήλωσαν ότι είχαν κακό ύπνο, παρατηρήθηκε 10% αύξηση της φλεγμονής.

Αντίθετα, στα ζευγάρια που συμφιλιώθηκαν πριν κοιμηθούν, δεν παρατηρήθηκε αύξηση στα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό.

Τα ζευγάρια που τσακώνονταν πριν τον ύπνο, κοιμούνταν κατά μέσο όρο δύο ώρες λιγότερο σε σχέση με αυτά που συμφιλιώνονταν.

Πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που «είναι απολύτως χαρούμενοι» κοιμούνται ακριβώς 7 ώρες και 6 λεπτά.

Ο ύπνος που διαρκεί λιγότερο από 6 ώρες και 48 λεπτά προκαλούσε δυστυχία στη σχέση, μόνιμη ανησυχία και απουσία ευγνωμοσύνης.

Η μακροχρόνια φλεγμονή έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, διαβήτη τύπου 2 και Αλτσχάιμερ.

Παρόλο που οι γιατροί δεν έχουν προσδιορίσει με ακρίβεια τον τρόπο που συνδέονται η φλεγμονή και οι καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας η βασική αιτία των καρδιακών προσβολών είναι η συσσώρευση λιπιδίων στα αιμοφόρα αγγεία.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στο Ηνωμένο Βασίλειομ, διαπίστωσαν σε πρόσφατη μελέτη ότι η παρεμπόδιση της φλεγμονής θα μπορούσε να σταματήσει την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η αναστολή του υποδοχέα στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος θα μπορούσε να προστατεύσει τη μνήμη και τις αλλαγές της συμπεριφοράς που προκαλεί η νόσος.

Τα συμπεράσματα συμπίπτουν με αυτά των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Οχάιο ότι η φλεγμονή συνδέεται με γνωστική δυσλειτουργία και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Πηγή: MailOnline

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0