Πες μου τι ζώο έχεις να σου πώ ποιός είσαι!!!

Πες μου τι ζώο έχεις να σου πώ ποιός είσαι!!!

Κανονικά η παροιμία είναι δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι, αλλά εδώ που τα λέμε δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία η αντικατάσταση της λέξης φίλος από τη λέξη pet, καθώς τα κατοικίδια μας, είναι οι καλύτεροι φίλοι.

ffb67c0cbdf3cc4dd2a13b69ce367cd4_XL

Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι περισσότερο φίλοι από τους φίλους μας, καθώς με αυτά ζούμε καθημερινά μέσα και έξω από το σπίτι. Κλαίμε και γελάμε μαζί, κοιμόμαστε μαζί, μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο, διασκεδάζουμε, τραγουδάμε. Συνοδοιπόροι και φιλαράκια σε όλες τις φάσεις της ζωής μας.

Γνωρίζουν τα μυστικά μας, και η αλήθεια είναι πως μπορούν να μας «προδώσουν». Η πρώτη απόδειξη; Μα, φυσικά η επιλογή των κατοικίδιων.

Βέβαια, οι φιλόζωοι άνθρωποι ποτέ δεν κάνουμε διακρίσεις, καθώς από πρώτο χέρι γνωρίζουμε πως αν ήταν δυνατόν θα υιοθετούσαμε όλα τα αδέσποτα του κόσμου.

Ωστόσο, υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια μεταξύ αυτών που επιλέγουν για κατοικίδιο ένα σκυλί με αυτούς που επιλέγουν για παράδειγμα ένα φίδι. Όσο και αν αγαπάμε τα ζώα, «τι στο καλό να σκέφτεται ένας άνθρωπος που κοιμάται στον ίδιο χώρο με ένα φίδι όσο άκακο και αν είναι;»

Γάτα

r169 457x256 180 A woman a cat 2d fantasy girl female woman cat picture image digital art

Οι γάτες είναι ανεξάρτητες, απρόβλεπτες και με χαρακτήρα που δύσκολα πειθαρχείς. Μάλλον o ιδιοκτήτης μιας γάτας γοητεύεται από το άγνωστο, ενώ ξέρει να εκτιμά την ευστροφία και την εξυπνάδα. Δεν φαίνεται να φοβάται, ενώ οι σκέψεις που έχει είναι πολλές, περίπλοκες και ευφάνταστες.
Άπιστες; Ένσταση κύριε πρόεδρε, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ούτε τις γάτες ούτε και εμάς ότι είμαστε άπιστοι. Μπορεί δύσκολα να εμπιστευόμαστε, αλλά αν παραδοθούμε, θα περιμένουμε σαν την Πηνελόπη τον ιδιοκτήτη μας, όσο και αν αργήσει.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0