Φωτογραφίες με βραβείο Πούλιτζερ

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις λένε και όχι άδικα… 

Φωτογραφίες βραβευμένες με Πούλιτζερ, φωτογραφίες που συγκινούν, συγκλονίζουν, σοκάρουν, προβληματίζουν….

Μέσα σε μια εικόνα όλα τα συναισθήματα!! Η φρίκη του πολέμου, η πείνα, η δυστυχία, ο πόνος, ο φόβος, ο θάνατος, η απόγνωση, η ανακούφιση, η δύναμη….

Φωτογραφίες που δύσκολα ξεχνάς, δύσκολα προσπερνάς,  δύσκολα αποδέχεσαι!

Εικόνες που είναι εκεί για να μας θυμίζουν, ότι ακόμα και τώρα, εν έτη 2013, ο πόλεμος καλά κρατεί, ανεξαρτήτως κόστους και πόνου, η πείνα και η δίψα συνεχίζουν ακάθεκτα να αποδεκατίζουν χιλιάδες παιδάκια, η τρομοκρατία και ο φόβος πιο δυνατή από ποτέ και ο δυτικός κόσμος αντιμέτωπος με το «τέρας» της οικονομικής κρίσης….

Αντικρίζοντας λοιπόν τις φωτογραφίες νιώθεις λίγο άβολα, λίγο αχάριστος, λίγο μικρός, λίγο ανήμπορος να κάνεις κάτι! Αλλά δεν είναι έτσι!!!! Έλεος με το κλισέ «Έτσι είναι η ζωή.. σκληρή, άδικη!!!!» Ε, όχι, δεν το δέχομαι….

Η ζωή είναι όπως τη φτιάχνεις!!! Είναι στο χέρι μου, στο χέρι σου και όλοι μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τόσο τους εαυτούς μας, όσο και τους άλλους…

Γιατί είμαστε άνθρωποι…. Και όχι ανθρωπόμορφα κτήνη…

redvoice14 A Syrian man cries while holding the body of his son redvoice16 redvoice17 redvoice18 HAITI pulitzer3 redvoice1 redvoice2 redvoice3 redvoice4 redvoice5 redvoice6 redvoice7 redvoice8 redvoice9 redvoice10 Ike redvoice12 redvoice13