Αυτά είναι τα 5 πιο ισχυρά δηλητήρια στη γη

Αυτά είναι τα 5 πιο ισχυρά δηλητήρια στη γη

Η ανακοίνωση μιας έρευνας σχετικά με τη δολοφονία του πρώην Ρώσου κατασκόπου, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, έφερε τα δηλητήρια ξανά στην επικαιρότητα. Υπάρχουν πολλές λίστες με τις πιο δηλητηριώδεις ουσίες, οι οποίες συχνά συντάσσονται με βάση την οξεία τοξικότητα τους, που μετράται με κάτι που ονομάζεται LD50. Αλλά η οξεία τοξικότητα είναι μόνο ένας παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί και όχι ο αποκλειστικός.

Στις καμπύλες δόσης-επίπτωσης, καθορίζεται πάντα το LD50 (Lethal Dose 50), που ορίζεται ως η δόση που συνεπάγεται το θάνατο του 50% ενός πληθυσμού, κυρίως ποντικιών. Συνήθως μετριέται σε δοσολογία που απαιτείται ανά μονάδα βάρους του ζώου. Αυτός είναι ένας σκληρός αλλά αντικειμενικός τρόπος να ποσοτικοποιηθεί πόσο θανατηφόρα είναι μια ουσία αλλά η συνολική τοξικότητα είναι πιο περίπλοκη από αυτό.

Οι τοξικολόγοι έχουν επίγνωση των περιορισμών του LD50 και για τεχνικούς, ηθικούς και νομικούς λόγους, οι μετρήσεις των τιμών στα ζώα είναι όλο και λιγότερο συχνές.

Αυτή είναι μια λίστα των ουσιών που είναι πιο δηλητηριώδεις από τις τιμές που καταγράφουν σε LD50, σύμφωνα με το Business Insider.

cf84ceb5cf87cebdceb7cf84e1bdb2cf82-ceb3cebbcf85cebaceb1cebdcf84ceb9cebae1bdb2cf82-cebfcf85cf83ceafceb5cf82-te1bdb8-fda-ceb5e1bcb6cf80

1. Αλλαντική τοξίνη

Η αλλαντική τοξίνη προκαλεί αλλαντίαση, μια θανατηφόρο κατάσταση, αν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως. Περιλαμβάνει μυϊκή παράλυση, τελικά οδηγεί στην παράλυση του αναπνευστικού συστήματος και κατά συνέπεια, έρχεται και ο θάνατος. Τα βακτήρια εισέρχονται στο σώμα μέσω ανοιχτών πληγών ή με την κατάποση μολυσμένων τροφίμων. Η αλλαντική τοξίνη είναι η ίδια ουσία που χρησιμοποιείται για ενέσεις Botox!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0