Το φιλανθρωπικό πρόσωπο του Ολυμπιακού

Το φιλανθρωπικό πρόσωπο του Ολυμπιακού

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τρίτη χρονιά, διοργανώνει φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τα έσοδα να πηγαίνουν στην Μητρόπολη Πειραιά.

mhtropolh

Πιστή στο φιλανθρωπικό της κοινωνικό έργο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά φιλκό ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με σκοπό την ενίσχυση της Μητρόπολης Πειραιά.

Οι βετεράνοι του Ολυμπιακού θα αντιμετωπήσουν τους ρεπόρτερ που καλύπτουν το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ αλλά και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, έγινε και η παρουσίαση του την Παρασκευή με την παρουσία του Κώστα Καραπαπά και του Δημήτρη Αλφιέρη, ενώ τους δημοσιογράφους εκπροσώπησε ο Νίκος Γαβαλάς. Για τους παλαίμαχους το «παρών» έδωσε ο Αντώνης Γλύκας. Τα δύο ματς θα γίνουν στις 18/12 με το πρώτο να αρχίζει στις 12 το μεσημέρι και τον κόσμο να μπορεί να βοηθάει με τα 2 ευρώ και χωρίς να βρεθεί στον αγώνα…

Πρώτος το λόγο πήρε ο Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για την συνέντευξη Τύπου του 3ου ετήσιου Αγώνα Αγάπης. Αυτό το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό γιατί τονίζει για μία ακόμα φορά μία διάσταση που στον Ολυμπιακό, όπως γνωρίζετε, παίρνει και μεγάλο εύρος και είναι πολύ σημαντική για εμάς. Δηλαδή την φιλανθρωπική δράση του συλλόγου. Επειδή ακριβώς ο σύλλογος αυτός, είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και εκπροσωπεί την μεγαλύτερη κοινωνική ομάδας ανθρώπων, θέλουμε όλη αυτή την αγάπη που παίρνει αυτός ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα, να την επιστρέφει στον κόσμο πρακτικά και με δράσεις και όχι θεωρητικά.

Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον τρίτο Αγώνα Αγάπης. Όπως θυμάστε ίσως, ο πρώτος Αγώνας Αγάπης έγινε για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, ο δεύτερος για το Ίδρυμα Αργώ, για τα παιδιά των ναυτικών και τώρα, αυτή την φορά έχουμε κοντά μας την Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά. Μία από τις Μητροπόλεις της Ελλάδος με τεράστια φιλανθρωπική δράση. Θα φροντίσουμε κι εμείς από την πλευρά μας σαν Ολυμπιακός, αλλά και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο αυτό το έργο της Μητρόπολης. Όλα τα χρήματα που θα μαζευτούν γι’ αυτό το παιχνίδι θα διατεθούν στα συσσίτια της εκκλησίας και στον Ιερό Σκοπό, αυτή την δύσκολη εποχή, αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να υπάρχει ένα πιάτο φαγητό. Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό και νομίζω ότι όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού θα βοηθήσει», τόνισε αρχικά ο κ. Καραπαπάς και προλόγισε το παρακάτω video, το οποίο περιέχει όλα όσα έγιναν στους δύο προηγούμενους Αγώνες Αγάπης.

Σε αυτό το παιχνίδι της Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου η σέντρα θα γίνει στις 12:00. Ο λόγος είναι ότι θα προσπαθήσουμε να έχουμε πολλά παιδιά κοντά μας από σχολεία της Αττικής. Σε αυτό το παιχνίδι, για να μπει κάποιος στο γήπεδο αρκεί να έχει προμηθευτεί από τα ταμεία του Γ. Καραϊσκάκης το κουπόνι που κρατώ. Ένα απλό κουπόνι, το οποίο στοιχίζει 2 ευρώ. Ένα κουπόνι προσφοράς και ταυτόχρονα είναι η είσοδος για τον καθένα στο γήπεδο. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να προμηθευτεί μόνο ένα, μπορεί να πάρει όσα θέλει. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό όλοι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και όπως έχουμε πάρα πολλές φορές, η προσπάθεια του Ολυμπιακού να επιστρέφει αυτή την αγάπη βρίσκει ευτυχώς και άλλους φορείς, οργανισμούς και μπορεί να το εκφράσει όλο αυτό που θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός. Θυμίζω σε όλους για μία ακόμα φορά την τεράστια προσφορά του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την UNICEF. Μία τεράστια προσφορά, μία προσφορά που δεν έχει ξαναγίνει βεβαίως από τον ελληνικό αθλητισμό. Με την προσφορά του Ολυμπιακού και με την βοήθεια του Ολυμπιακού εμβολιάζονται 55.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, πράγμα που είναι πιο ιερό από οποιαδήποτε αθλητική νίκη.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ. Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι πάντα κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη και με δράσεις όπως η στήριξη των ανθρώπων στην Ψέριμο όπου επλήγησαν από πλημμύρες και την θεομηνία, όσο και η στήριξη στην Κεφαλλονιά μετά τους σεισμούς και πιστέψτε με αυτές είναι δράσεις τις οποίες μαθαίνετε και οι οποίες δημοσιεύονται, γιατί είναι επιλογή να δημοσιευτούν, υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ξέρετε. Ο λόγος που προσπαθούμε να δίνουμε έκταση σε κάτι τέτοιες δράσεις, είναι γιατί νομίζουμε πως όλοι, όσοι μπορούν και δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν, αλλά αυτοί που μπορούν πρέπει να βοηθήσουν ώστε να κάνουμε λίγο καλύτερη την μέρα των συνανθρώπων μας».

Μετά την ομιλία του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έπαιξε ένα βίντεο από τα προηγούμενα δύο φιλικά.

Ο Δημήτρης Αλιφιέρης εκ μέρους της Μητρόπολης είπε:«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Μεταφέρω την αγάπη του Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος ηγείται μιας μεγάλης προσπάθειας που δεν είναι μόνο φιλανθρωπική είναι κατά βάση πνευματική. Φιλανθρωπική γίνεται λόγω των αναγκών, σκοπός της εκκλησίας δεν είναι ούτε να ταΐζει ούτε να πληρώνει τον ηλεκτρικό, το νερό το τηλέφωνο. Στόχος της εκκλησίας είναι να διαφωτίσει πνευματικά τον άνθρωπο. Είναι όμως ιερή υποχρέωση της να κοιτά αριστερά και δεξιά. Και όπως γνωρίζει και ο καλός μου φίλος ο Κώστας Καραπαπάς που κάθεται δίπλα μου είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι. Να μοιράζεσαι τον πόνο, τα προβλήματα όπως και τις επιτυχίες.

Εμείς αποδεχόμαστε με πολύ μεγάλη χαρά αυτή την διάθεση του Ολυμπιακού στο να μοιραστούμε την αγωνία των συνανθρώπων μας. Στην ουσία διαχειριζόμαστε τα προβλήματα. Εσείς καλέ μου φίλε Κώστα δεν είστε μόνο μια μεγάλη ομάδα, είστε μια πολύ μεγάλη καρδιά που χτυπάει στο έντονο κόκκινο χρώμα και σε δυνατούς ρυθμούς αφού αφουγκράζεστε τα προβλήματα της κοινωνίας. Αν κοιτάξουμε χρόνια θα δούμε ότι η παρουσία του Ολυμπιακού στα κοινά της πόλης του Πειραιά αλλά και της τοπικής μας Εκκλησίας είναι έντονη. Αξίζει να σας πούμε ότι οι κατασκηνώσεις λειτουργούν χάρις στην βοήθεια του Ολυμπιακού.

Σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Πειραιώς κκ. Σεραφείμ έκανε κάποιες δηλώσεις με αφορμή την υποχρέωση που έχει ο Ολυμπιακός χάρις στην ευαισθητοποίηση του Προέδρου κ. Βαγγέλη Μαρινάκη να μισθοδοτεί τέσσερις κληρικούς μας αφού πλέον δεν μπαίνουν στο μισθολόγιο του Δημοσίου. Έτσι λοιπόν η «προστασία» του Ολυμπιακού ήρθε και πάλι να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα ανθρώπων με ήθος και φλόγα ιερατική να συνεχίσουν σε αυτό που αγαπάνε. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο, τους συνεργάτες του και τον Ολυμπιακού για τον αγώνα αυτόν, που τείνει να γίνει θεσμός και έχει ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό: Την βοήθεια» και στην συνέχεια στην αίθουσα έπαιξε ένα βίντεο που ετοίμασαν οι άνθρωποι της Ιεράς Μητρόπολης με το έργο της.

Στην συνέχεια μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού, κ. Αντώνης Γλύκας και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ερχόμαστε για 3η φορά για έναν Αγώνα, ο οποίος πραγματικά η έννοια Αγώνας Αγάπης είναι σε όλο της το μεγαλείο. Τα παιχνίδια που δώσαμε φέτος σε όλη την Ελλάδα, παιχνίδια τα οποία γίνονται με την στήριξη του Προέδρου μας, της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όλοι βοηθούν και γίνονται για να σώσουμε κόσμο. Δεν πάμε να περάσουμε την ώρα μας. Πάμε να βοηθήσουμε κόσμο, Ιδρύματα, σωματεία, αρρώστους. Καλούμε όλους να έρθουν σε αυτό το Ιερό Παιχνίδι».

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων, κ. Νίκος Γαβαλάς ανέφερε: «Είναι τόσο σημαντική αυτή η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, όπου δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Συμφωνούμε όλοι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι ότι θα αφήσουμε όλοι για 2-3 ώρες μικρόφωνα και λάπτοπ, θα φορέσουμε ποδοσφαιρικά παπούτσια και θα πατήσουμε το χορτάρι του Γ. Καραϊσκάκης, ώστε να βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Βετεράνους ποδοσφαιριστές για Ιερό Σκοπό».

Αμέσως μετά ακολούθησε βίντεο από το έργο της Μητρόπολης Πειραιά.

Νωρίτερα οι Τάσος Αυλωνίτης και Κώστας Γιαννούλης βρέθηκαν στην Μητρόπολη Πειραιά, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού προσώπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 

Πηγή: www.gazzetta.gr