Κλείνουν και τον Μπράλο οι αγρότες και κόβουν την Ελλάδα στα δύο!

Κλείνουν και τον Μπράλο οι αγρότες και κόβουν την Ελλάδα στα δύο!

Σκληραίνουν τη στάση τους, εν μέσω των διασπαστικών κινήσεων της κυβέρνησης – Δεν υποχωρούν και παραμένουν στα μπλόκα της εθνικής οδού

ImageHandler

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες στη Φθιώτιδα, που αποφάσισαν να κλείσουν τον δρόμο και στο Μπράλο και να κόψουν έτσι ουσιαστικά την Ελλάδα στα δύο.

Ήδη οι αγρότες από την περιοχή του Δομοκού που έχουν κλείσει το δρόμο στην περιοχή Δρούγος, λίγο μετά το Δομοκό, αλλά και στην πόλη του Δομοκού, μετακινούνται με αυτοκίνητα προς την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών με στόχο να αποκλείσουν τον εθνικό δρόμο Λαμίας Αθηνών στο 200ό χιλιόμετρο στην περιοχή του κόμβου του Μπράλουμ, τουλάχιστον για τρεις ώρες. Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, και της Ανθήλης.

Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός.

Τα φορτηγά που κατέρχονται από βόρειο Ελλάδα προς Αθήνα θα ακινητοποιηθούν στο ύψος της Λαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Σημειώνεται ότι παραμένει αποκλεισμένη και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.

Το συγκεκριμένο σημείο, ο κόμβος του Μπράλου, είναι στρατηγικό σημείο και ο αποκλεισμός του ουσιαστικά κόβει την Ελλάδα στα δύο. Οι δυνατότητες που έχει η αστυνομία για να διοχετεύσει την κυκλοφορία είναι ελάχιστες και αυτές αφορούν μόνο ΙΧ αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι αγρότες μετά τη 1 το μεσημέρι ουσιαστικά δεν θα υπάρχει δυνατότητα διέλευσης οχημάτων στο εθνικό δίκτυο πριν και μετά τη Λαμία.

Αν και η κυβέρνηση περίμενε μια κίνηση ως απαρχή της διάσπασης του μετώπου των κινητοποιήσεων, και πολλοί θεώρησαν ότι αυτή έγινε χθες από τους αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, οι οποίοι έστειλαν αντιπροσωπεία τους στο Μέγαρο Μαξίμου και κατέθεσαν τις προτάσεις τους, φαίνεται πως οι ελπίδες του Μαξίμου δεν καρποφορούν, αλλά αντίθετα είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις.

Η κίνηση αυτή των αγροτών του Πανελλήνιου Συντονιστικού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις συναδέλφων τους άλλων μπλόκων όπως των Μαλγάρων, της Νίκαιας – ο Βαγγέλης Μπούτας τους κατήγγειλε για υποκινούμενους από την κυβέρνηση – και των Τεμπών. Αλλά και οι αγρότες της Πελοποννήσου όπως άλλωστε και της Κρήτης δηλώνουν αντίθετοι και προειδοποιούν ότι δεν θα γυρίσουν με σκυμμένο το κεφάλι.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που αποφάσισαν την παράταση του αποκλεισμού δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν την κίνηση των συναδέλφων τους καθώς μάλιστα οι ίδιοι έχουν αποστείλει τις δικές τους προτάσεις από την περασμένη εβδομάδα και όπως λένε είχαν την συμφωνία 30 ακόμη μπλόκων.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και τονίζουν ότι δεν έχουν πάρει απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει. Έχουν μάλιστα αποφασίσει για δύο ώρες σήμερα, από τις 16:00 έως τις 18:00 να αποκλείσουν όχι μόνο την εθνική οδό αλλά και τους παραδρόμους, «κόβοντας» ουσιαστικά την Ελλάδα στα δύο. Πάντως ακόμη και εκείνοι εγκατέλειψαν την θέση για διάλογο από μηδενική βάση και ζητούν διάλογο επί των δικών τους προτάσεων, ενώ σημειώνουν ότι έκαναν προσπάθεια να ενοποιήσουν τα αιτήματα όλων των μπλόκων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο όποιος διάλογος μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα αφού από αύριο ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συναντήσεις και για να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Πηγή : http://www.protothema.gr/greece/article/553702/kleinoun-kai-ton-bralo-oi-agrotes-kai-kovoun-tin-ellada-sta-duo-/