«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ

Περίπου 4.000 αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα στο κέντρο της πόλης – Δύο ελικόπτερα της αστυνομίας θα πετούν επάνω από τις συγκεντρώσεις – Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μέτρα της Τροχαίας – Δείτε που απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων

«Αστακός» το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Βάσει των έως τώρα προγραμματισμών, στα μέτρα της ΔΕΘ συμμετέχουν 3500 με 4000 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες περιοχές της περιφέρειας.

Παράλληλα, λόγω της έλλειψης της δημοτικής αστυνομίας, θα έρθουν 140 τροχονόμοι από διάφορες πόλεις, εκ των οποίων 40 δικυκλιστές και 80 πεζοί, με αποκλειστικό καθήκον τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και την απομάκρυνση των Ι.Χ. που θα σταθμεύουν παράνομα στο ιστορικό κέντρο.

Την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη οι πορείες, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Από αέρος θα παρακολουθούν τις πορείες δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες, αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΤ3 και γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Δείτε πού απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων

Λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ, το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι κλειστό από το μεσημέρι έως το βράδυ του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα, επί ποδός θα βρίσκεται Τροχαία προκειμένου να γίνουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να μειωθεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε 14 κεντρικούς δρόμους θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ το μέτρο θα ισχύσει από τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου έως το τέλος των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει συνδικάτα, σωματεία και φορείς.

Ειδικότερα, κλειστοί θα είναι οι παρακάτω δρόμοι:
-Λεωφ. Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ),
-Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου),
-Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος),
-Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου),
-Λεωφ. Νίκης, Κουντουριώτη, Κων/νου Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), -Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου),
-Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου),
-Κασσάνδρου, Προξένων, Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου),
-Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη).

Κατά το παραπάνω διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λεωφ. Νίκης (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν).

Την ίδια ώρα, ήδη από τις έξι το πρωί της Παρασκευής, όπως αποφάσισε η Τροχαία, η στάθμευση – στάση όλων των οχημάτων έχει απαγορευθεί σε 15 δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η απαγόρευση θα ισχύσει έως τις τρεις το απόγευμα της Κυριακής,.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τους εξής δρόμους:
-Αγγελάκη, Λεωφ. Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ),
-Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου),
-Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου),
-Αγ. Δημητρίου (από πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη),
-Γ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου),
-Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης),
-Ν. Γερμανού (από πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ),
-Μ. Ανδρόνικου (από πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ),
-Προξένων, Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου),
-Κασσάνδρου (από Φιλήμονος Δραγούμη μέχρι Προξένων),
-Αγίας Τριάδος (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Βασ. Γεωργίου), Βασ. Χατζή, ανώνυμη οδός έναντι Γ΄ Σ.Σ.

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ

Πηγή : http://www.protothema.gr