Bloomberg: Νέο ρεκόρ αναμένεται να καταρρίψει ο ελληνικός τουρισμός

Bloomberg: Νέο ρεκόρ αναμένεται να καταρρίψει ο ελληνικός τουρισμός

Η κίνηση από την Ευρώπη είναι και φέτος σε πολύ υψηλά επίπεδα με τους Γερμανούς να πρωταγωνιστούν

newego_LARGE_t_1101_54236105

Νέο ρεκόρ αναμένεται να καταρρίψει και φέτος ο ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο τουρισμός στην Ελλάδα, ο οποίος αντιπροσωπεύει το ένα έκτο της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται  να κινηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά σε πολύ υψηλά επίπεδα, στην προσέλευση Ευρωπαίων τουριστών, με τους Γερμανούς να είναι οι φετινοί πρωταγωνιστές. Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμά του οι τουρίστες από την Βρετανία, που θα επιλέξουν φέτος την Ελλάδ,α θα είναι κατά 10% αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακολουθούν τουρίστες από  την ΠΓΔΜ, τη Γαλλία και τη Ρωσία.

«Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα καταρριφθεί ένα ακόμη ρεκόρ», δήλωσε στο Bloomberg ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προσθέτοντας ότι αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα 18,5 εκατ. τουρίστες, ξεπερνώντας τα 17,9 εκατ. που την επισκέφτηκαν το 2013 και δημιουργώντας έσοδα ύψους 13 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα πάλι με τον κ. Ανδρεάδη, μακροπρόθεσμα υπολογίζεται πως η Ελλάδα θα φιλοξενεί έως και  24 εκατ. τουρίστες γεγονός που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, που όπως αναφέρει εάν επιτευχθούν οι παραπάνω αριθμοί θα προστεθούν μέχρι και 9 μονάδες σε αυτό ανοίγοντας παράλληλα 300.000 θέσεις εργασίας.