Ανοιξε το Πολυτεχνείο – “Σώθηκε” το εξάμηνο αλλά… Δείτε εικόνες βανδαλισμού στο ΕΜΠ

Δείτε εικόνες βανδαλισμού στο ΕΜΠ

Ανοιξε το Πολυτεχνείο – “Σώθηκε” το εξάμηνο

98DA5EE5DC439784B4829240185777AA

Άνοιξε στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης το Πολυτεχνείο, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων, ύστερα από μακρά συζήτηση με τις πρυτανικές αρχές. Μάλιστα ακολούθησε συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει με τη διαθεσιμότητα.

“Την Παρασκευή θα υπάρχει ο αξιολογητής, στον οποίο έχουμε δώσει προθεσμία ενός μηνός να αξιολογήσει τα οργανογράμματα των οκτώ πανεπιστημίων που έχουν προβλήματα με τις διαθεσιμότητες”, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ και τόνισε: «Θα του πούμε την Παρασκευή να ξεκινήσει από το ΕΜΠ. Και την άλλη εβδομάδα να μην υπάρχει ζήτημα που να εκκρεμεί στο Πολυτεχνείο».

«Δεν ξέρω τι θα πει ο αξιολογητής, αλλά πάντως θα έχει κάνει την αξιολόγησή του. Συνεπώς, θεωρώ αδικαιολόγητη την πολύ αυταρχική ενέργεια να κλείνεις ένα ίδρυμα, όχι να σταματάς απλώς τις εξετάσεις, που μπορεί να γίνουν 15 ημέρες μετά. Αλλά να σταματάς το εξάμηνο. Και η απώλεια εξαμήνου σημαίνει μια αστάθεια στο ίδρυμα για πάνω από τρία-τέσσερα χρόνια. Μπορεί και πέντε. Για έναν πλήρη φοιτητικό κύκλο. Το έχει ξαναπάθει αυτό το ΕΜΠ και έχει πείρα» τόνισε ακόμη.

Και συνέχισε: «Γι’ αυτό υπάρχουν και πάρα πολλές αντιδράσεις. Εμείς έχουμε φερθεί όπως πρέπει. Τους έχω δει τόσες φορές. Τους καλώ και τώρα να έρθουν εδώ, αυτά που σας λέω να τους πω στους ίδιους. Αλλά τους ζητώ να μην κλείσουν το ίδρυμα. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα, δεν είναι δικό τους, ανήκει στον ελληνικό λαό».

emp1 emp8 emp7 emp6 emp5 emp4 emp3 emp2 98DA5EE5DC439784B4829240185777AA