Ανοιχτά από αύριο τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Ανοίγουν τα φαρμακεία σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη – Αντίποινα των φαρμακοποιών που καταργούν την εφημερία – Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυρ.Θεοδοσιάδης αποχώρησε από τη ΝΔ

φαρμακειο1

Ανοίγουν από αύριο τα φαρμακεία σε ολόκληρη την επικράτεια αφού οι συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πριν την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είχαν προηγηθεί συνεδριάσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής και της Θεσσαλονίκης συμφώνησαν κατά πλειοψηφία την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, κάτι που έπραξαν και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά οι οποίοι αρχικώς ανακοίνωσαν συνέχιση της απεργίας τους μέχρι και την Τετάρτη 2 Απριλίου. Ωστόσο, για λόγους ευθυγράμμισης με τους υπόλοιπους φαρμακευτικούς συλλόγους οι Πειραιώτες τελικώς αναδιπλώθηκαν και αποφάσισαν και αυτοί να αναστείλουν τις απεργίες.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας αύριο Τρίτη 1η Απριλίου από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προαναγγέλει μάλιστα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος αύριο το απόγευμα που στην Αθήνα θα συνεδριάζουν οι 28 υπουργοί Οικονομικών των χωρών μελών της ΕΕ.

Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί μοιάζουν να προχωρούν σε αντίποινα κατά της κυβέρνησης απειλώντας να σταματήσουν τον προγραμματισμό των εφημερευόντων φαρμακείων.

«Εμείς πλέον δεν θα βγάζουμε τις εφημερίες, αφού θέλουν ελεύθερη αγορά, ας την φτιάξουν», τόνισε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής Κώστας Λουράντος.

Εκτός ΝΔ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου αναφέρει ότι «η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές» του, καθώς με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συνεχίζει ο κ. Θεοδοσιάδης «ολοκλήρωσε την καταστροφή των φαρμακοποιών».

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του, ο κ. Λουράντος, πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής, δήλωσε, μετά το «11.000 φαρμακεία θα γίνουν ο τάφος σας», πως τα φαρμακεία της Αττικής θα λειτουργούν ως «εκλογικά κέντρα» που θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑτος, ο κ. Λουράντος είπε ακόμα: «Θα σας πω ένα μέτρο, γιατί είναι έξι, όπως θα πω στη γενική συνέλευση. Είναι 11.000 φαρμακεία να γίνουν 11.000 εκλογικά κέντρα – μηδενός εξαιρουμένου – που θα ενημερώνουν τον κόσμο για τη φαρμακευτική υπηρεσία στην Ελλάδα πλέον, τι έχασε ο κόσμος, τι χάσαμε εμείς και πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Εάν πραγματικά έκαναν αυτό το πράγμα πριν από τις εκλογές, φανταστείτε τι θα κάνουν μετά από αυτές. Αυτό σκεφθείτε, γιατί το σκέφτομαι και τρομάζω…».

Πηγή : http://www.protothema.gr/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0