Αυστραλία: Γυναίκα έμεινε έγκυος δύο φορές μέσα σε 10 ημέρες

Αυστραλία: Γυναίκα έμεινε έγκυος δύο φορές μέσα σε 10 ημέρες

Μία γυναίκα στην Αυστραλία στην οποία οι γιατροί είχαν πει ότι πιθανότατα δεν θα κατάφερνε ποτέ να μείνει έγκυος, ισχυρίζεται πως γέννησε δίδυμα οι συλλήψεις των οποίων έγιναν χωριστά, με διαφορά 10 ημερών.

dreaming about a child to come

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Κέιτ Χιλ έκανε ορμονοθεραπεία για σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μια κατάσταση στην οποία κανονικά δεν έχει ωορρηξία.

Όπως φαίνεται, υπήρξε σύλληψη των δίδυμων σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, παρά το γεγονός ότι έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις μόνον μια φορά μέσα στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ τους.

Είναι πάρα πολύ σπάνιο μια γυναίκα να συλλάβει για δεύτερη φορά, ενώ είναι ήδη έγκυος. Τα περισσότερα δίδυμα οφείλονται στο ότι μια γυναίκα έχει ωορρηξία σε δύο ωάρια ταυτόχρονα, ή, πιο σπάνια, στον διαχωρισμό ενός γονιμοποιημένου ωαρίου σε δύο τμήματα.

Τα δίδυμα, η Σάρλοτ και η Ολίβια, γεννήθηκαν πριν από 10 μήνες, με διαφορετικά μεγέθη και βάρη, καθώς και διαφορετική ανάπτυξη κατά την κύηση, όπως έχει αναφερθεί.

«Δεν καταλάβαμε πόσο ξεχωριστό ήταν αυτό μέχρι που γεννήθηκαν» είπε η Χιλ στο αυστραλιανό δίκτυο Seven Network.

Η εγκυμοσύνη κανονικά σταματά τον μηνιαίο κύκλο ωορρηξίας, αλλά πολύ σπάνια μια γυναίκα μπορεί να έχει ξανά, με νέο ωάριο, μετά τη σύλληψη. Αν αυτό γονιμοποιηθεί, μπορεί επίσης να εξελιχθεί σε μια υγιή εγκυμοσύνη. To φαινόμενο αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, με μόνο 10 περιπτώσεις να έχουν καταγραφεί στον κόσμο.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmodo, ειδικοί αμφισβητούν ότι συνέβη κάτι τέτοιο: Η Τζένιφερ Ίτον, αναπαραγωγική ενδοκρινολόγος και ειδική σε θέματα γονιμότητας του Duke University εκτιμά πως τα δύο κορίτσια απλά αναπτύχθηκαν με διαφορετικούς ρυθμούς, ή απλά υπήρξε καθυστέρηση στο ένα έμβρυο. Επίσης, η Μίντι Κρίστιανσεν, καθηγήτρια γυναικολογίας του Johns Hopkins Medical School, εκτιμά επίσης ότι μάλλον υπήρξε καθυστερημένη γονιμοποίηση του ενός ωαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πιθανό να έπαιξε ρόλο και η ορμονοθεραπεία, καθώς αυξάνει τον ενδεχόμενο διδύμων, καθώς κάνουν πιο πιθανή την απελευθέρωση δύο ωαρίων σε μια ωορρηξία.