Τα τέσσερα «κόλπα» του γιατρού για να ξεφορτωθείτε τον λόξιγκα

 

Τα τέσσερα «κόλπα» του γιατρού για να ξεφορτωθείτε τον λόξιγκα

Εκεί που περπατάτε αμέριμνοι στον δρόμο ή βλέπετε τηλεόραση, ξαφνικά… χικ!

λόξιγκας

Ο αλκοόλ μοιάζει συχνά να εμφανίστηκε από του πουθενά. Όμως στην πραγματικότητα είναι πολλοί οι λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν τους ανεξέλεγκτους σπασμούς του διαφράγματος. Μερικοί από τους πιο συχνούς: Η κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος, η παλινδρόμηση οξέων από το στομάχι, το αλκοόλ, το έντονο στρες και το ανθρακικό των αναψυκτικών.

Όταν μιλάμε για τον λόξιγκα φυσικά αυτό που μας απασχολεί είναι πώς να τον σταματήσουμε γρήγορα. Δυστυχώς δεν υπάρχει (ακόμα) φάρμακο που να «γιατρεύει» τον λόξιγκα. Επομένως η μόνη μας ελπίδα είναι τα διάφορα «κόλπα» που βοηθούν να χαλαρώσουν το διάφραγμα και οι φωνητικές χορδές ώστε να επιστρέψει η αναπνοή στον φυσιολογικό της ρυθμό.

λόξιγκας

Μερικές δοκιμασμένες τεχνικές προτείνει η γιατρός Μισέλ Μακόμπερ. Μία από αυτές είναι να προσπαθήσετε να «σκουντήξετε» τη σταφυλή (η μικρή προεξοχή που κρέμεται στο πίσω μέρος του λαιμού) με ένα κουτάλι ή με τη λαβή μιας οδοντόβουρτσας. Μια άλλη λύση είναι να φάτε ένα κομμάτι ψωμί, να καταπιείτε μια κουταλιά ζάχαρη ή να πιείτε ένα ποτήρι νερό σκυμμένοι.

Αυτά τα τέσσερα «κόλπα» ηρεμούν τον αντανακλαστικό σπασμό του διαφράγματος, εξηγεί η γιατρός. Προσοχή να μην τραυματίσετε τη σταφυλή, π.χ. αν χρησιμοποιήσετε κουτάλι ή αν το ψωμί είναι πολύ ξερό.

Επειδή πιθανότατα το έχετε απορία. Να πούμε ότι το να σας τρομάξει κάποιος δεν είναι σίγουρο ότι θα φέρει την επιθυμητή ανακούφιση από τον ενοχλητικό λόξιγκα. Βέβαια, ίσως αξίζει να το δοκιμάσετ. Αφού όπως αναφέρει ο Φαϊζάλ Ταγουάμπ, αν κάποιος σας τρομάξει είναι πιθανό η προσοχή σας να αποσπαστεί από τον λόξιγκα κι έτσι το σώμα να χαλαρώσει.

Αν δοκιμάσετε όλα τα παραπάνω και ο λόξιγκας επιμένει (περισσότερο από τρεις ώρες) οι ειδικοί συνιστούν να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Πηγή: womenshealthmag.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0