Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού αρχίζει : ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014!!!!

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού αρχίζει : ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014!!!!

Ένα χρόνο πριν πενηνταρίσει βρίσκεται το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, που ανοίγει τα φτερά του την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και μέχρι την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου που θα κορυφωθεί, επιφυλάσσει πλήθος εκπλήξεων, συγκινήσεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, απρόοπτων και ανατροπών για τους συμμετέχοντες κυνηγούς αλλά και για το κοινό που θα εισπράξει την όλο ζωντάνια και φρεσκάδα αναζήτηση και τα θεαματικά και χιουμοριστικά παιχνίδια.

patrino karnavali
Σαρανταοχτώ χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού και σε όλο αυτό το διάστημα το παιχνίδι οργανώθηκε, εμπλουτίστηκε, πειραματίστηκε, ωρίμασε οργανωτικά, αναπτύχθηκε και εξελίχτηκε ως κεντρικός κορμός του Πατρινού Καρναβαλιού διατηρώντας αναλλοίωτη τη νεανική δύναμή του και συνεπαίρνοντας τους φανατικούς φίλους αλλά και την πόλη όλη μέσα από τη συναρπαστική μαγεία ενός παιχνιδιού χαράς, κεφιού, αναζήτησης.
.
Το 49ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού περιλαμβάνει 3 φάσεις παιχνιδιών πλατείας (9-2, 16-2 και 22-2), δυο παιχνίδια πλοήγησης (15-2 και 21-2), δυο ραδιοφωνικές μεταδόσεις θεμάτων (14-2 και 21-2) και βέβαια την εύρεση του θησαυρού και την παράδοση σακούλας στις 23-2.
Τα παιχνίδια περιλαμβάνουν γρίφους, καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, ασκήσεις πλοήγησης μέσα από κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη πόλη(παιχνίδια πλοήγησης που αναστατώνουν την πόλη και μεταφέρουν σε κάθε άκρη της το καρναβαλικό πνεύμα, τη γοητεία της αναζήτησης και το πάθος και την έξαψη των κυνηγών), κι ότι άλλο βάλουν στο μυαλό τους οι διοργανωτές του παιχνιδιού.
.
Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι αρχίζει στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων το 49ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού. Πρόκειται για το «Θεατρικό Τρίλεπτο» με θέμα «Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».
.
Λόγω του ότι η πλατεία Γεωργίου Α΄ (χώρος διεξαγωγής σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό) είναι σημείο τερματισμού του 2ου Δρόμου Υγείας Πάτρας, για την εύρυθμη διεξαγωγή του, αποφασίστηκε να μεταφερθεί το παιχνίδι στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.
.
Τα πληρώματα ή οι συνεργασίες πληρωμάτων που θα παρουσιάζουν το δικό τους θεατρικό τρίλεπτο θα εμφανίζονται σύμφωνα με την σειρά προσέλευσης που θα τηρηθεί στο σημείο δήλωσης συμμετοχής.
.
Προκειμένου να υποστηρίξουν το τρίλεπτό τους μπορούν να φέρουν ήχο (cd, usb-stick), αξεσουάρ, σκηνικό ή και όλα μαζί. Όσον αφορά στο είδος του θεατρικού, όλα τα είδη είναι αποδεκτά, π.χ. κλασικό (πρόζα, κωμωδία, τραγωδία κτλ), μουσικό (όπερα, μιούζικαλ κτλ), σύνθετο (παντομίμα κτλ) και ότι άλλο έχουν έμπνευση τα πληρώματα.
.
Η βαθμολογία των πληρωμάτων για τη συμμετοχή τους στο θεατρικό παιχνίδι θα περιλαμβάνει διαβάθμιση τριών κλιμάκων ως εξής: 100 βαθμοί εξαιρετική παρουσία, 60 βαθμοί καλή παρουσία, 30 βαθμοί μέτρια παρουσία. Η βαθμολογία θα προκύψει κατά 70% από το συνολικό βαθμό της κριτικής επιτροπής και του εκπροσώπου της ομάδας του Κρυμμένου Θησαυρού και κατά 30% από το βαθμό του θεατρολόγου Παναγιώτη Σκούρα (η στρογγυλοποίηση πάντα υπέρ των πληρωμάτων).
.
Για το φετινό παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού έχουν δηλώσει συμμετοχή 106 πληρώματα.
.
Ομάδα 49ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού
.
-Θέματα: Μαίρη Σωτηροπούλου, Ανδρέας Λάζαρης, Ζωή Καραβότα
-Υποστήριξη: Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Δέσποινα Γρηγοροπούλου
Κριτική Επιτροπή 49ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού: Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Μαίρη Σωτηροπούλου, Νατάσσα Ράγιου, Νίκος Γερασιμόπουλος, Νίκος Αναστασόπουλος, Χάρης Αναγνωστόπουλος και Μάρκελλος Μαυρομμάτης
.
Το πλήρες πρόγραμμα του 49ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού έχει ως εξής:
.
.
Μοναδικό στο είδος του, το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού αποτελεί στοιχείο επιτυχίας και ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού, προσφέρει έντονες συγκινήσεις, δημιουργεί δυνατές φιλίες και τονίζει την ιδιαιτερότητα της Πάτρας ως Καρναβαλούπολης.
.
Στη διάρκεια του ταξιδιού μέχρι την κορύφωση του Παιχνιδιού, οι πολίτες της Πάτρας θα έχουν ευχάριστα ξαφνιάσματα από τις δράσεις, ενώ τα Καρναβαλικά Πληρώματα θα κληθούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις, ικανότητες, εφευρετικότητα, πνεύμα συνεργασίας και την καρναβαλική σκέψη τους.
Η ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού εύχεται σε όλους τους Πατρινούς “Καλό Καρναβάλι” και στους συμμετέχοντες “Καλό Κυνήγι”.
Όλα λοιπόν είναι έτοιμα. Και το παιχνίδι αρχίζει…
[youtube id=”gfMAHEKtALg” width=”620″ height=”360″]
DSC_6241 tromaktiko
97A2529CB06095D05E7728B3F8C23FCC

Read more: http://www.patrasnews.com/2014/02/2014-49.html#ixzz2sfqg7TUB

Share and Enjoy !

0Shares
0 0