5 συμβουλές των γονιών μας που θα έπρεπε να είχαμε ακούσει!!!

5 συμβουλές των γονιών μας που θα έπρεπε να είχαμε ακούσει!!!

Όσο εκνευριστικοί και αν μπορούν να γίνουν από καιρό σε καιρό, υπάρχουν μερικά πράγματα που μας λένε και θα έπρεπε να ακούσουμε.

e3d995a152e18bb86fa197fdc98b26b8_XL

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Linked In ένας τομέας στον οποίο πολύ συχνά τους δεν υπολογίζουμε τις συμβουλές τους είναι η καριέρα. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια έρευνα ένας στους τρεις γονείς δεν καταλαβαίνει τί δουλειά ακριβώς κάνει το παιδί του(κάπως σαν την δουλειά του Τσάντλερ στα Φιλαράκια) και περισσότερο από το 1/3 δεν ανταλλάσουν επαγγελματικές συμβουλές μαζί τους.

To Linked In συνειδητοποίησε ότι οι γονείς συχνά αποκλείονται ή αποξενώνονται από την ζωή των παιδιών τους με το να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς κάνουν στην δουλειά ενώ μέσω της συγκεκριμένης έρευνας μέτρησε ότι το 15% των παιδιών ποτέ δεν ευχαρίστησε τους γονείς του για την υποστήριξη τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να ορίσει την 6η Νοεμβρίου σαν παγκόσμια Bring in Your Parents Day στην οποία οι γονείς θα μπορούν να επισκέπτονται τα παιδιά τους στην δουλειά για να καλυφθεί όσο είναι δυνατόν το χάσμα των γενεών στον τομέα της καριέρας.

Μέχρι τότε η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Linked In μοιράζεται πέντε συμβουλές τις οποίες οι γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα αξιολόγησαν σαν πολύ σημαντικές και ίσως να μπορούν να βοηθήσουν την καριέρα μας. Για σκεφτείτε το!

1. Δείτε τα λάθη σας σαν ευκαιρίες

Το 43% των γονιών που ρωτήθηκαν είπαν ότι η επίλυση προβλημάτων ήταν η πιο σημαντική ικανότητα που θα ήθελαν να μπορούσαν να περάσουν στα παιδιά τους. Τα λάθη μπορεί να είναι δυσάρεστα και να μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα αλλά είναι και μια ευκαιρία να διδαχτούμε και να αναπτυχθούμε.

2. Τακτοποιημένη ζωή, τακτοποιημένος νους

42% των γονιών πιστεύει πως τα παιδιά τους θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να αναπτύξουν τις οργανωτικές τους ικανότητες. Το να είσαι οργανωτικός δεν θα πρέπει να είναι κάτι που «καλό θα ήταν να έχεις» αλλά κάτι που θα έπρεπε αν είναι πρώτη προτεραιότητα στην δουλειά.

3. Ποτέ μην χάσετε την ακεραιότητα σας

Μπορεί να μην είναι ικανότητα αλλά πάνω από το 1/3 των γονιών πιστεύει ότι η ακεραιότητα είναι ένα χαρακτηριστικό κλειδί στην επαγγελματική επιτυχία. Όταν μιλάτε σε πιθανούς εργοδότες είναι καλό να είστε σαφείς και ειλικρινείς. Εστιάστε στο να δείξετε γιατί η εμπειρία και τα πράγματα που έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα σας κάνουν πολύ καλό συνεργάτη και αποφύγετε το να υπερβάλλετε ή να επινοείται πράγματα για να εντυπωσιάσετε.

4. Δουλεύετε για να ζείτε και μην ζείτε για να δουλεύετε.

Όλοι ψάχνουμε την ιδανική ισορροπία δουλειάς και προσωπικής ζωής. Αν συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο για τα ενδιαφέροντα σας, ή για τους αγαπημένους σας  ίσως αξίζει να εξετάσετε την πιθανότητα να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες σας διαφορετικά. Άλλωστε κανείς όταν πλησιάζει το τέλος της ζωής του δεν σκέφτεται πώς θα έπρεπε να είχε δουλέψει λίγο περισσότερο.

5. Επωφεληθείτε από την δύναμη της επιμονής

Όλοι οι γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα συμφώνησαν στο ότι τα πράγματα που αξίζεις να έχεις στην  ζωή δεν έρχονται εύκολα. 36% αυτό που θα ήθελαν πάνω απ’ όλα να συμβουλεύσουν τα παιδιά τους θα ήταν να κυνηγούν τους στόχους τους και να μην το βάζουν κάτω.

Πηγή : marieclaire.gr