Διθυραμβικό αφιέρωμά του Conde Nast Traveler στη Μήλο

Διθυραμβικό αφιέρωμά του Conde Nast Traveler στη Μήλο!

Διθυραμβικό αφιέρωμά του Conde Nast Traveler στη Μήλο. Οι όμορφες παραλίες του νησιού, αλλά και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, ανταγωνίζονται επάξια την Πάτμο, την Αντίπαρο και την Σαντορίνη.

Με τα πιο καταγάλανα νερά στο Αιγαίο, ένα ηλιοβασίλεμα που επάξια ανταγωνίζεται αυτό της Σαντορίνης και ένα μυθικό τοπίο, η Μήλος είναι ο απόλυτος προορισμός σύμφωνα με το δημοφιλές ταξιδιωτικό site, Condé Nast Traveler.

Οι όμορφες παραλίες του νησιού, αλλά και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, ανταγωνίζονται επάξια την Πάτμο, την Αντίπαρο και την Σαντορίνη και η Μήλος είναι «εκείνο το ανέγγιχτο ελληνικό νησί που όλοι ψάχνουν», γράφει στο διθυραμβικό αφιέρωμά της η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος Ελένη Gage, κόρη του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Γκατζογιάννη (Nick Gage), στο Condé Nast Traveler.

Η Μήλος, έγινε περισσότερο γνωστή στην αρχαιότητα για τον σημαντικό μεταλλευτικό της πλούτο, όπως τον οψιδιανό (σκληρό μαύρο πέτρωμα) και τον καολίνη (αργιλοπυριτικό ορυκτό) με αποτέλεσμα οι φυσικές ομορφιές του νησιού να περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Όμως, σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ελληνικά νησιά που έχουν γίνει δημοφιλή και πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Η δημοσιογράφος λατρεύει την Ελλάδα και όταν παντρεύτηκε το 2010 τον Εμίλιο, έναν Αμερικανό με καταγωγή από την Νικαράγουα, φρόντιζε να επισκέπτεται συχνά την χώρα καταγωγής της. Ένα πρωί η οικογένεια της Gage επισκέφθηκε την παραλία Σαρακήνικο, που πήρε το όνομά της από τους Σαρακηνούς πειρατές. Κάτω από τα λευκά βράχια έκρυβαν τις βάρκες τους για να μη γίνουν αντιληπτοί. Καθώς τα δύο παιδιά της πλατσούριζαν στα καταγάλανα νερά, εκείνη έσκυψε και ψιθύρισε στον σύζυγό της: «Εδώ θα έπρεπε να είχε γυριστεί το Game of Thrones».

Με περισσότερες από 70 υπέροχες παραλίες, αρχαία μνημεία και πολύ καλό φαγητό, «γιατί η Μήλος δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα;», αναρωτιέται η δημοσιογράφος. Η οικονομική κρίση του 2008, που άφησε πολλά ξενοδοχεία αλλά και κατοικίες, ημιτελή, είναι η κύρια αιτία που το νησί δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί τουριστικά, απαντούν οι ντόπιοι στην Gage.

Δείτε πληροφορίες για την Μήλο στο Wikipedia.org 

Δείτε το official site της Μήλου

Δείτε το site Milos Voice και το site Milos Life

ΜήλοΜήλοΜήλοΜήλοΜήλοΜήλοΜήλοΜήλοΜήλο