Αφίξεις και openings: νέα από το παραλιακό μέτωπο!

Αφίξεις και openings: νέα από το παραλιακό μέτωπο!

Λιγότερα clubs, αρκετά ελληνάδικα, νέες all day αφίξεις κι ενδιαφέροντα dance events συνθέτουν το τοπίο της φετινής διασκέδασης στην παραλιακή. Λείπουν τα φρέσκα concepts και οι εκπλήξεις, όχι όμως και οι αφορμές για να την επισκεφθούμε ξανά και ξανά.

MAIN56

Η αίγλη της νυχτερινής ακτογραμμής που εκτείνεται από το Φάληρο μέχρι τη Βάρκιζα μπορεί να ανήκει­ στη σφαίρα των αναμνήσεων, όμως στην εποχή της ύφεσης της οργανωμένης διασκέδασης δεν έχει νόημα να ψάχνουμε πώς θα ανακτήσουμε την αίγλη, αλλά το πώς θα επινοηθεί ένα νέο μοντέλο το οποίο θα ανταποκρίνεται στην οικονομική πραγματικότητα και στις πιο χαλαρές πλέον συνήθειες εξόδου. Σε αυτήν την ανάγκη το φετινό μπαράζ των openings απαντά κατά κανόνα χωρις φρέσκα concepts, πατώντας πάνω σε ήδη δοκιμασμένες ιδέες, ωστόσο η παραλιακή ποτέ δεν ήταν ο αβανγκάρντ πυλώνας της αθηναϊκής διασκέδασης. Τουλάχιστον υπάρχει έντονη κινητικότητα και αυτό από μόνο του δεν μπορεί παρά να μας ξαναδώσει αφορμές να περάσουμε και φέτος στην παραθαλάσσια όχθη της Ποσειδώνος.
Ασφαλώς υπάρχουν οι σταθερές αξίες, όπως το club-restaurant «Ακρωτήρι» το οποίο άνοιξε πρώτο στις 4/4 και το «Island» της Βάρκιζας το οποίο θα επανέλθει ως premium πρόταση εξόδου, πιστό στο μαγιάτικο ραντεβού (το opening party να είναι προγραμματισμένο για τις 8/5 ), ή ακόμα και το καλοκαιρινό «Balux» (φέτος θα ενοποιηθεί με την παρακείμενη πισίνα ), το οποίο αποτελεί μια διαχρονικά αξιόπιστη μπαρίστικη απόδραση by the sea.
Στο πεδίο του mainstream clubbing, o χώρος του «Cataralla» της Γλυφάδας, με το όνομα «Mansion» πλέον, θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του στις αρχές Μαΐου ως mainstream club, το πιθανότερο χωρίς την προσθήκη ενός αθηναϊκού brand. Με διευρυμένη­ πρωινή λειτουργία ως beach bar, το club-restaurant «Akanθus» θα μετακομίσει αρχές Μαΐου στο «Ble» του Αλίμου, και συγκεκριμένα στο χώρο όπου πέρυσι λειτούργησε το «Fabrica De Vino», ενώ στο παρακείμενο πρώην «Cabanna» ανοίγει σε λίγες ημέρες το «Nalu», ένας παραθαλάσσιος χώρος για καφέ, φαγητό και ποτό. Η ομάδα του club «Dream City» (το οποίο, παρεμπιπτόντως, ανοίγει φέτος το Πάσχα στη Μύκονο, στο χώρο του «Space» ) θα εγκαινιάσει ένα νέο all day (and night ) χώρο στο South Coast της Βούλας, όπου θα φιλοξενηθούν κάποια από τα δημοφιλή parties του «D.C.» αλλά και πιο χαλαρές, μπαρίστικες βραδιές. Τέλος, η ομάδα του ιαπωνικού εστιατορίου­ «Kiku», σε συνεργασία με τον όμιλο Μωράκη, σχεδιάζει να μετακομίσει τον Μάιο στο χώρο του «Mezzaluna» της Βουλιαγμένης, για να λειτουργήσει τόσο ως εστιατόριο όσο και ως bar.
Κάποια από τα μαγαζιά που έκαναν πέρυσι τα ελληνάδικα κυρίαρ­χο trend της παραλιακής δεν θα επισκεφθούν φέτος την Ποσειδώνος. Όμως το «Sideradiko Summer» (το οποίο ανέβαλε το opening του για τις 11/4 ), το «Απλά Ελληνικά» και το «Derti Street Bar» βρίσκονται ήδη εκεί για το μεγάλο κοινό που επιμένει να διασκεδάζει με λαϊκά και pop ακούσματα. Από την άλλη, το «Ammos Beach» γυρίζει σελίδα και μετατρέπεται σε καλοκαιρινό «Άσπρο Πιάτο», συνεχίζοντας δίπλα στη θάλασσα τo τρίπτυχο «μεζές-μπουζούκια-κέφι μέχρι το πρωί», που πάει σφαίρα στη Νέα Σμύρνη και στο Χαλάνδρι. Και αν τελικά επαληθευτεί η φήμη που θέλει τον γιγάντιο «Ειρηνικό» της Βούλας να ξανανοίγει ύστερα από δύο σεζόν αδράνειας, είτε ως «Galea» είτε ως ελληνάδικο, τότε σε κάθε περίπτωση θα έχουμε την άφιξη που θα ανατρέψει και πάλι τα δεδομένα στην παραλιακή…
Για τους αμετανόητους dancers το beach bar «Bolivar» στον Άλιμο (opening: 30/5 ) έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα βράδια της Παρασκευής, καθώς ετοιμάζει μετακλήσεις όπως εκείνες των Hernan Cattaneo και Nick Warren (οι οποίοι θα παίξουν back to back στις 6/6 ), Dennis Ferrer (13/6 ), Ame (27/6 ), Kolombo & Sharam Jey (4/7 ), Guy Gerber (11/7 ), Blond-ish (18/7 ), Francesca Lombardo (25/7 ), Amine Edge & Dance (1/8 ), Adriatique (8/8 ) και Mano Le Tough (29/8 ). Στις 20/6 επαναλαμβάνει ασφαλώς το Beach House Festival, την πιο επιτυχημένη διοργάνωση του περσινού καλοκαιριού, φέρνοντας φέτος τους Dixon, Ten Walls, Tube & Berger, Weiss κ.ά. Το «Ocean», από την άλλη, το νέο all day cafe, restaurant και club που θα ανοίξει στο αίθριο του «Mediterraneo» στο Ελληνικό, θα κυριαρχήσει­ στα κυριακάτικα απογεύματα, με τα pool parties της ομάδας Playground να ξεκινούν στις 25/5 με τον David Morales και να συνεχίζουν με DJs όπως οι Dave Seaman, Paul Oakenfold, Shlomi Aber, Uner και Finnebassen. Διάσημους DJs όμως θα ακούσουμε και τις Πέμπτες στο «Island» της Βάρκιζας.

Πηγή : http://www.athinorama.gr/clubbing/article.aspx?id=1003814