«Ανατροπή» από ΑΣΕΑΔ

«Ανατροπή» από ΑΣΕΑΔ

Με απόφασή του, το ΑΣΕΑΔ καλεί τον αθλ. δικαστή να επανεξετάσει την ένσταση του Ολυμπιακού για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Τι γίνεται με τον ημιτελικό ΠΑΟΚ-ΠΑΟ.

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / CUP / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS

Τρεις μέρες πριν τον ημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε την ΚΑΕ Ολυμπιακός στην ένσταση που είχε καταθέσει και υποχρεώνει τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ να επανεξετάσει την υπόθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προσφύγει στο δευτεροβάθμιο όργανο κατά του κύρους του αγώνα με το «τριφύλλι» για τα προημιτελικά αναφέροντας πως ο τότε πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ήταν στο γήπεδο αν και τιμωρημένος, ενώ υπήρχαν υπεράριθμοι οπαδοί των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ. Όπως τόνιζαν, ο κανονισμός προβλέπει ότι η ομάδα που παραβαίνει αυτούς τους κανονισμούς, χάνει το ματς στα χαρτιά.

Ο αθλητικός δικαστής είχε δηλώσει αναρμόδιος να εκδικάσει την υπόθεση αναφέροντας πως αυτή αφορούσε αγώνα που διοργανώνει η ΕΟΚ, ωστόσο εξ αρχής η ομοσπονδία είχε καταστήσει σαφές πως υπεύθυνος για αυτά τα ζητήματα είναι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ. Αυτό έκρινε τώρα, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, το ΑΣΕΑΔ, που καλεί τον αθλητικό δικαστή να επανεξετάσει την ένσταση του Ολυμπιακού. Κάποιες πηγές αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός δεν έχει καταθέσει επίσημα ένσταση (με παράβολο, όπως αναφέρει ο κανονισμός), αλλά έχει κάνει απλή καταγγελία.

Το ερώτημα που τώρα προκύπτει είναι… πότε θα την εξετάσει, από τη στιγμή που ο ημιτελικός ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός έχει οριστεί για τη Δευτέρα και σε περίπτωση που ο αθλητικός δικαστής τιμωρήσει τους «πράσινους», τη θέση τους θα πρέπει να πάρει… ο Ολυμπιακός. Σε πρώτη φάση, το ενδεχόμενο αναβολής του προγραμματισμένου για τη Δευτέρα αγώνα στην Πυλαία είναι ορατό.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0