Σλούκας: Υπάρχει κανείς που δεν θα τον ήθελε στον Ολυμπιακό;

Δεν έχω κρύψει την αδυναμία μου στην μπασκετική ομάδα του Ολυμπιακού για αυτό και συχνά-πυκνά, στα καλά και στα άσχημα κάνω τον… σχετικό.

Τώρα που το πράγμα έχει ζορίζει με τον κορωνοϊό να έχει σαρώσει τα πάντα, να έχει σταματήσει τα πάντα είναι λογικό η προσοχή μας να πέφτει στις λίγες έως ελάχιστες σημαντικές ειδήσεις στα αθλητικό ρεπορτάζ.

Η συνέντευξη του Σλούκα στα ΝΕΑ άνοιξε και πάλι την συζήτηση για την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη και κυρίως στον Ολυμπιακό.

Επί της ουσίας ο ίδιος ο Σλούκας το άφησε να φανεί λέγοντας για τον Ζέλικο και τα νέα δεδομένα στην Φενέρ, αν ο Σέρβος προπονητής αποχωρήσει.

Πάνω σε αυτή την βάση λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό πως έχει ήδη ανοίξει θέμα Σλούκα και πάλι. Όπως υπήρξε και πέρσι όπως υποστήριζαν τα σχετικά ρεπορτάζ και παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Έλληνας άσος.

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι θα γίνει, ειδικά με τις συνθήκες που αναγκαζόμαστε να ζούμε ελέω κορωνοϊού. Συνθήκες τεράστιας αβεβαιότητας για όλους!

Αν πάντως πάμε στο καλό σενάριο που λέει πως σχετικά σύντομα θα ηρεμήσουμε και πάλι και θα επιστρέψουμε σε κατάσταση σχετικής κανονικότητας, έχει ενδιαφέρον η εξέταση της υπόθεσης Σλούκα.

Καλά το ενδεχόμενο να πάει στον Παναθηναϊκό δεν (θέλω να) το συζητάω καθόλου. Πάμε στο σενάριο Ολυμπιακού, το πιο πιθανό και στο μυαλό του ίδιου του παίκτη (θέλω να πιστεύω) εφόσον βεβαίως και οικονομικά καλύπτεται.

Οι Αγγελόπουλοι άλλωστε δείχνουν αποφασισμένοι να οδηγήσουν ξανά τον Ολυμπιακό εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Ψηλά, στην κορυφή, μέσα στους κορυφαίους της Ευρώπης. Άρα μια περίπτωση Σλούκα είναι Νο1 προτεραιότητα.

Και θαρρώ πως ο Μπαρτζώκας θα πετάει την σκούφια του στην περίπτωση Σλούκα. Όλοι κερδισμένοι μπορούν να βγουν αν αυτό το σενάριο της επιστροφής βγει αληθινό. Γύρω από τον Σλούκα θα χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός και η ομάδα θα πάρει (με συνολικές δυνατές κινήσεις βεβαίως) την χαμένη της δυναμική ώστε να μπει ξανά στην ελίτ της Ευρωλίγκα.

Μπορεί πολλοί να πικράθηκαν με την στάση του Σλούκα να πάει στην Φενέρ ή να μην σκεφτεί επιστροφή πέρσι όμως αυτά είναι λεπτομέρειες όταν θέλεις να δημιουργήσεις ξανά έναν κανονικό Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό πρωταγωνιστή στην Ευρωλίγκα και όχι να παλεύει για το θαύμα της 8αδάς όπως τον ζήσαμε φέτος.

Στην τελική ο Σλούκας έκανε μια επιλογή που τον δικαίωσε απόλυτα. Και η αποχώρηση του Σλούκα επί της ουσίας δεν καλύφθηκε ποτέ από τον Ολυμπιακό. Στοίχισε. Και από όσο μπορώ να θυμάμαι ο Σλούκας πότε δεν είπε κακή κουβέντα για την ομάδα που τον ανέδειξε, με την οποία έζησε τεράστιες στιγμές και πήρε τίτλους.

Άρα δεν πιστεύω πως υπάρχει πραγματικά κανείς που να μην θέλει να δει τον Σλούκα στον Ολυμπιακό. Κανείς Ολυμπιακός εννοώ βεβαίως, γιατί οι άλλοι προφανώς και δεν θέλουν…