Σφαιρόπουλος: «Πάμε για δύσκολη μάχη»

Σφαιρόπουλος: «Πάμε για δύσκολη μάχη»

Την αντίδραση του Ολυμπιακού στα αγωνιστικά προβλήματά του περιμένει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όπως δήλωσε κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Βιτόρια και τη δύσκολη μάχη με τη Λαμποράλ Κούτσα.

sfairo

Χωρίς Σπανούλη, Πέτγουεϊ και Τσαϊρέλη, αλλά με πίστη για επιστροφή στις νίκες αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Βιτόρια και τον αγώνα της Παρασκευής με τη Λαμποράλ Κούτσα (22:00). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιμένει από τους παίκτες του να αντιδράσουν σωστά στα προβλήματα που υπάρχουν και να πάρουν τη νίκη σε μια έδρα που οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στην πρώτη φάση.

«Πλησιάζουμε στο τέλος του Top 16, έχουμε κάποια προβλήματα, αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε και να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να κοιτάξουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει, όσα έχουμε πει, αυτό θέλουμε να κάνουμε και απέναντι στη Λαμποράλ. Πηγαίνουμε για μια δύσκολη μάχη, η Λαμποράλ είναι μια ομάδα πολύ καλή στην έδρα της, είναι μια ομάδα ρυθμού και εμείς πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τρέξουν και να κάνουν το παιχνίδι τους. Εάν τον ελέγξουμε τον ρυθμό, θα πάμε το ματς εκεί που θέλουμε εμείς. Μετά τη Φενέρ είχαμε μια καλή αντίδραση αγωνιστικά κόντρα στον ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα θέλουμε και άλλη αντίδραση στην Ευρωλίγκα απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα. Το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσουμε και αύριο κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα σωστά», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

«Θέλουμε κάθε φορά που παίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό είναι λογικό να μην μπορεί να συμβαίνει κάθε φορά, αλλά προσπαθούμε κάθε φορά να το καταφέρνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Οι συνθήκες σε κάθε ματς δεν είναι ίδιες, αλλά εμείς πάντα έχουμε έναν στόχο, αυτόν που προανέφερα. Αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε και στα τέσσερα ματς που απομένουν ως το τέλος του Top 16 της Ευρωλίγκας», πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με τη σειρά του είπε: «Το πρώτο σημείο αντίδρασης το δείξαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ σε μια δύσκολη έδρα. Την πραγματική αντίδραση πρέπει να την κάνουμε τώρα. Κάναμε μια ήττα που μας στοίχισε, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί, σίγουρα το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό, αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς ακόμη και εάν δεν τον έχουμε. Μακάρι κάποια στιγμή να τελειώσει η κακοδαιμονία, έχουμε μεγάλη ατυχία και με δύσκολους τραυματισμούς. Αλλά τι να κάνουμε; Όσοι είμαστε εδώ, πρέπει να δώσουμε το 110% για να νικήσουμε. Η Λαμποράλ είναι αθλητική ομάδα, ομάδα ρυθμού και παίζει γρήγορα και αυτό που θέλουμε είναι να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους».