Σφαιρόπουλος: “Kάθε νίκη σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντική”

Άμυνα στα όρια του φάουλ, ακόμη κι αν κάποιες φορές τα ξεπερνά, θέλει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τους παίκτες του Ολυμπιακού όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει του αγώνα με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο την Πέμπτη στο ΣΕΦ.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS PRESS CONFERENCE

Αναλυτικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για:

-τον αγώνα με την Αρμάνι: «Παίζουμε ένα παιχνίδι για το Top 16, το πρώτο στην έδρα μας, και όπως όλα τα παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο. Το αντιμετωπίζουμε με προσήλωση και σοβαρότητα, γιατί παίζουμε με μια έμπειρη και σκληρή ομάδα, που έχει παίκτες με ταλέντο και μπορούν να σου δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Η Αρμάνι παίζει καλύτερα εκτός, παρά εντός έδρας, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι στο πλάνο μας, να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να κάνουμε το παιχνίδι που εμείς θέλουμε. Στην προσπάθειά μας θέλουμε και τον κόσμο δίπλα μας, γιατί κάθε νίκη σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντική».

-τις μεταπτώσεις στην απόδοση της Αρμάνι: «Είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο ομάδα. Με τη Νίζνι έκανε κακό παιχνίδι, αλλά αν βρουν ρυθμό, επειδή είναι σκληρή ομάδα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Εμείς αυτό πρέπει να κάνουμε, να επιβάλουμε το δικό μας παιχνίδι».

-την πνευματική προετοιμασία της ομάδας: «Δεν είναι εύκολο οι παίκτες να προετοιμάζονται για κάθε παιχνίδι, αλλά είναι δουλειά δική μας και των παικτών να υπάρχει συγκέντρωση και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Όταν είσαι πνευματικά έτοιμος, θα κάνεις κι αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι, πέρα από την σωματική προετοιμασία».

-την κατάσταση του Πέτγουεϊ: «Χθες δεν έκανε προπόνηση. Σήμερα περιμένουμε να κάνει. Χωρίς να είναι 100%, είναι ένας παίκτης που τον χρειαζόμαστε κι ασφαλώς η κατάσταση της υγείας του έχει σημασία για μας».

-την αντιμετώπιση των Χάκετ και Τζεντίλε: «Είναι δύο παίκτες με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Ασφαλώς η άμυνά μας είναι κλειδί και για αυτό το παιχνίδι. Έχουμε καταστρώσει τα πλάνα μας, για το ένας εναντίον εντός, το πικ εν ρολ και το ποστ απ, για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτούς τους παίκτες».

-τα πολλά φάουλ που κάνει η ομάδα του: «Δεν με πειράζει να κάνουμε πολλά φάουλ. Κάνουμε φάουλ από παρορμητισμό, αλλά όταν παίζεις σκληρή άμυνα και έχεις ομάδα με βάθος, είναι λογικό. Θέλουμε να παίζουμε στα όρια του φάουλ και μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουμε μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Πρέπει, πάντως, να διορθώσουμε τα φάουλ που κάνουμε από παρορμητισμό και είμαι βέβαιος πως αυτό θα γίνει σύντομα».