Με τις “ΚΟΚΚΙΝΕΣ” στον τελικό

Πριν ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις των φάιναλ φορ, πάντα οι διοργανωτές δίνουν οδηγίες στις ομάδες και ενημερώνουν για τα χρώματα των εμφανίσεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη διάρκεια των αγώνων.

maxresdefault

Αυτό συμβαίνει και στη Μαδρίτη. Ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ φόρεσε τις λευκές του εμφανίσεις και ο προγραμματισμός – οδηγία των αξιωματούχων της διοργάνωσης είχε ως εξής.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός προκρινόταν στον τελικό, υπήρχαν δύο εκδοχές. Με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε Ούλκερ θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει ξανά τις λευκές εμφανίσεις και στο ενδεχόμενο που θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ, τις κόκκινες. Με λίγα λόγια δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση η δυνατότητα για τον ελληνικό σύλλογο να φορέσει τη παραδοσιακή του εμφάνιση ως κλαμπ – που την χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια – την ερυθρόλευκη.

Είναι κάπως ακατανόητο αυτό. Γιατί στον ίδιο προγραμματισμό το 2013, ακριβώς με τον ίδιο αντίπαλο, η εντολή της Ευρωλίγκας ως προς το ρουχισμό, ήταν να φορέσει τα ερυθρόλευκα ο Ολυμπιακός. Τώρα άλλαξε και η ομάδα του Πειραιά θα μπει στη μάχη για τον 4ο ευρωπαϊκό της τίτλο με τις κόκκινες εμφανίσεις.

Στην Κωνσταντινούπολη το 2012 ήταν τα λευκά. Στο Λονδίνο το 2013 τα ερυθρόλευκα. Φέτος, στον τελικό του 2015, ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί με τα κόκκινα.

 

πηγή: EUROHOOPS