Ερυθρόλευκη κυριαρχία στους αιθέρες

Ο Ολυμπιακός κερδίζει τα ριμπάουντ και το Euroleague Greece παρουσιάζει τα κατορθώματα των ερυθρόλευκων στο Top 16 στον συγκεκριμένο τομέα.

Ντάνστον+Κάρφωμα+πειραγμένη

Με το πέρας του πρώτου γύρου είχε γίνει αναφορά στο θέμα που είχαν οι Πειραιώτες στα ριμπάουντ. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως στα επτά από τα δέκα παιχνίδια τους στην κανονική διάρκεια μετρούσαν λιγότερα “σκουπίδια” από τον αντίπαλο.
Φαίνεται, όμως, πως όταν τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, τότε οι “ερυθρόλευκοι” αλλάζουν εικόνα στο παρκέ. Στο Top 16 έχουν αλλάξει πράγματα ως προς τη μάχη των ριμπάουντ, εκεί όπου μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια το πρόσημο είναι θετικό.
Αθροιστικά, μετρούν 113 ριμπάουντ σε 3 παιχνίδια, έναντι 98 των αντιπάλων τους. Η διαφορά των 15 ριμπάουντ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, εάν στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Μάλαγα δεν είχαν 2 λιγότερα ριμπάουντ από τον αντίπαλό τους (41 η ομάδα από την Ανδαλουσία, έναντι 39 των Πειραιωτών). Στα παιχνίδια με Αρμάνι και Φενέρμπαχτσε, ωστόσο, η δουλειά έχει γίνει -και με το παραπάνω.
Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τι έχει συμβεί στον τομέα των ριμπάουντ στα τρία πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Top 16.
Παιχνίδι Ριμπάουντ Ολυμπιακού Ριμπάουντ αντιπάλων Διαφορά
Μάλαγα-Ολυμπιακός 39 41 -2
Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 41 31 +10
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 33 26 +7