Αφιέρωμα στο Σφαιρόπουλο έκανε η Ευρωλίγκα!

Αφιέρωμα στο Σφαιρόπουλο έκανε η Ευρωλίγκα!

Η Ευρωλίγκα έκανε αφιέρωμα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο για την παρουσία του στο Final 4 της Μαδρίτης…

sfairopoulos

«Στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει θέσει  τις βλέψεις του στο μεγαλύτερο κόσμημα όλων: τον τίτλο της Ευρωλιγκας. Αν και θα φτάσει στην Μαδρίτη έχοντας 25 παιχνίδια προπονητικής εμπειρίας στην Ευρωλίγκα, αυτό το διάστημα ο Σφαιρόπουλος δεν έχει κάνει κάτι λιγότερο από το να καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό μέσα από ένα μονοπάτι ναρκών από ισχυρούς αντιπάλους  την ομάδα του πίσω στο Final 4.

Από την στιγμή που εντάχθηκε στους «κόκκινους» στα μέσα της σεζόν, ο Σφαιρόπουλος δεν είχε εύκολο έργο. Πάντως έπλασε το ρόστερ της ομάδας του καθ’ εικόνα του για παίξει η ομάδα την καλύτερη άμυνα που μπορεί σε όλη την διοργάνωση. Πλέον, ο Σφαιρόπουλος μπορεί να γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που θα κερδίζει έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα», αναφέρεται αρχικά.

Ακολούθως, αναλύθηκε το βιογραφικό του και η Ευρωλίγκα εστίασε στην πρώτη φορά που βρέθηκε σε Final 4: «Πράγματι όμως η επιτυχία του με τον Ολυμπιακό έρχεται ακριβώς τρία χρόνια μετά την προηγούμενη εμπειρία του σε Final 4 όταν ο Σφαιρόπουλος και η ΤΣΣΚΑ υπέφεραν στα χέρια του Ολυμπιακού το 2012. Τότε έχασαν ένα από τις πιο συναρπαστικά παιχνίδια που έχουν σχέση με το μπάσκετ, όταν ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε το καλάθι-τίτλος για τον Ολυμπιακό».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά και στο… σήμερα, κάνοντας, όμως, κι ένα λάθος, μιας και ο Πρίντεζης είναι δεύτερος αρχηγός, πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Πρίντεζης είναι ο αρχηγός της ομάδας του Σφαιρόπουλου, ο οποίος θα έχει ως πρώτο του αντίπαλο στην καριέρα του σε Final 4 θα έχει την παλιά του ομάδα, την ΤΣΣΚΑ. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για τον Σφαιρόπουλο αλλά τώρα κέρδισε την ευκαιρία της ζωής του: να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην τέταρτη του Ευρωλίγκα και να γίνει ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που σήκωσε την Ευρωλίγκα».

Εδώ το αφιέρωμα που για την ώρα είναι το κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας της Euroleague!!!